16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne Doğru - Son Dakika
Kültür Sanat

16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne Doğru

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, her yıl olduğu gibi yine dev isimleri, sanatseverlerin dünya sahnelerinde görmeye alıştıkları efsane sanatçıları 16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında kente taşıyacaklarını söyledi.

05.04.2017 12:17

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, her yıl olduğu gibi yine dev isimleri, sanatseverlerin dünya sahnelerinde görmeye alıştıkları efsane sanatçıları 16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali kapsamında kente taşıyacaklarını söyledi.

Yağcı, Mersin Uluslararası Müzik Festivali - Sanat Etkinlikleri Derneği binasında düzenlediği basın toplantısında, bu yıl 16'ncısını düzenleyecekleri festivalin 2-25 Mayıs tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacağını belirtti.

Festivale destek verenlere teşekkür eden Yağcı, hep birlikte bugünlere getirilen bu etkinlik ile ne kadar övünseler az olduğunu dile getirdi.

Yağcı, "Her yıl olduğu gibi yine dev isimleri, sanatseverlerin dünya sahnelerinde görmeye alıştıkları efsane sanatçıları Mersin'e taşıyoruz. Birbirinden değerli sanatçılarımızın yanı sıra, 'Ustalara Saygı' konseriyle müziğimizin çınarları olan devlet sanatçıları Ayla Erduran ve Ayşegül Sarıca'yı sanatseverlerle buluşturarak, tarihi önemde bir konserin tanıklığını da yapmış olacağız. Devlet sanatçılarımızı Mersin'de misafir etmek, Mersinli sanatseverlerle buluşturmak övünç kaynağımız olacaktır." dedi.

Musa Eroğlu'nun festival kapsamında müzikseverlerle buluşacağını aktaran Yağcı, etkinliklere ilişkin şu bilgileri verdi:

"Festivalimizin açılış etkinliği 7. Beste Yarışması Final Konseri olmakla birlikte, 5 Mayıs'ta gerçekleştireceğimiz açılış konserinde, şef Ali Hoca yönetimde, KKTC'nin yeni kurulmuş fakat deneyimli sanatçılardan oluşan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nı, opera yıldızları Murat Karahan ve Teona Dvali'yi sizlerle buluşturacağız. Toplamda 13 etkinliğin yer aldığı programımızda kimler yok ki; ünlü orkestra şeflerimizden İbrahim Yazıcı, genç yetenek Berfin Aksu ile aynı sahnede yer alırken, Soli Pompeipolis'in eşsiz ortamında açık hava konseriyle, pop ve caz müziğin usta sanatçısı Fatih Erkoç yer alacak. Dünyaca ünlü caz vokalisti Karsu Dönmez ise hiç kuşkusuz hepimizin gönlünü fethetmeye geliyor. Bir diğer önemli etkinliğimizde ise Türk tiyatrosunun usta oyuncusu Cihan Ünal, caz piyanisti, besteci ve orkestra şefi Prof. Erol Erdinç ve TRT Türk Sanat Müziği solistlerinden Elif Güreşçi'yi aynı sahnede sizlerle buluşturuyoruz."

Yağcı, dünyaca ünlü çellist Floran Kitt ve piyanist I Ting Chen'in de festivale katılacaklarını ifade etti.

Türk asıllı soprano Ayşe Göknur Shanal'ın, "Sidney'den Mersin'e" adlı şan resitali sunacağını kaydeden Yağcı, "Festivalimizin kapanış konserindeyse sanatseverleri dans ve müzik şöleni bekliyor. Hint dansının efsane grubu 'Navdhara Hindistan Dans Tiyatrosu', dünyaca ünlü bir isim olan Ashley Lobo'nun koreografisiyle, 'A Passage to Bollywood' adıyla kapanış etkinliği olarak yer alacak." dedi.

Mersin Uluslararası Müzik Festivali Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal da festival hakkında bilgiler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 16. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement