19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika
Güncel

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yıl dönümünü kutladı.

18.05.2019 16:55

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yıl dönümünü kutladı.

Alkan, yaptığı yazılı açıklamada kurtuluş mücadelesinin 100'üncü yıl dönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Türk milletinin bağımsızlığa olan inancı ve "Ya istiklal ya ölüm" sözüyle 19 Mayıs'ta Samsun'dan başlayan Milli Mücadele'nin eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlandığını vurgulayan Alkan, "Atatürk'ün Milli mücadele, birlik ve beraberlik ruhunun simgesi haline gelen bu anlamlı günü Türk gençliğine ithaf etmesi, onlara verdiği değerin de en büyük göstergesidir. İnanıyorum ki gençlerimiz, tarihimizden aldıkları ilhamla bu güzel ülkeyi daha da ileri taşıyarak kendilerinden sonraki nesillere daha güçlü, daha müreffeh bir şekilde emanet edecektir." ifadelerini kullandı.

Alkan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan için canlarını feda eden tüm şehitleri rahmetle anarak, tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement