28 Şubat Davasının 61. Duruşması Başladı - Son Dakika
Güncel

28 Şubat Davasının 61. Duruşması Başladı

28 Şubat Davasının 61. Duruşması Başladı

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın yargılandığı davanın 61. duruşması başladı.

27.01.2014 10:40  Güncelleme: 10:42

28 Şubat dönemine ilişkin 103 sanığın, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak" suçundan yargılandıkları davanın 61. duruşması başladı.

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar, bazı müştekiler ve tarafların avukatları katılıyor.

Daha önceki duruşmaların tümünde hazır bulunan Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in yerine bugünkü celsede Cumhuriyet Savcısı Mustafa Düzgün görev yapıyor.

Katılanların tutanağa geçirilmesinin ardından müşteki avukatlarından Necip Kibar, usule ilişkin bazı beyanlarda bulunacaklarını dile getirdi.

Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal, Kibar'dan beyanını yazılı olarak vermesini istedi. Köksal, aksi halde savunmalar bittikten sonra söz alabileceğini belirtti.

Kibar ise "Ağır ceza mahkemesinde sözlü usul vardır. Özellikle mahkemenin geçen haftaki tutum ve davranışlarına ilişkin taleplerimiz var. Söz istediğimiz tutanağa geçirilsin" dedi.

Başkan Köksal, Kibar'ın beyanda bulunmak için söz istediğini ve kendisine beyanını yazılı olarak vermesi, aksi halde savunmaların tamamlanmasını bekleyeceğinin söylendiğini tutanağa geçirdi.

Duruşmada sanıklardan önceki celse savunmasını tamamlayan sanık emekli Albay Erkan Yaykır'ın avukatı Gülser Erkoç müvekkili adına savunma yapacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 28 Şubat Davasının 61. Duruşması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement