74 Yaşında "Bahriyeli" Oldu - Son Dakika
Güncel

74 Yaşında "Bahriyeli" Oldu

Gölcük Huzurevi sakinlerinden 74 yaşındaki Aziz Akarsu, deniz subayı üniforması giydi, TCG Turgutreis Fırkateyni gezdi.

01.07.2016 11:16

Gölcük Huzurevi sakinlerinden 74 yaşındaki Aziz Akarsu, deniz subayı üniforması giydi, TCG Turgutreis Fırkateyni gezdi.

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığının internet sitesinden yayımlanan bilgi notuna göre, Yaşlılar Haftası kapsamında 25 Mart 2016 tarihinde Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ve Donanma Komutanlığında görevli personel ve ailelerinin iştirakiyle Gölcük Huzurevi ziyaret etti.

Ziyarette huzurevi sakinlerinden makine mühendisi 74 yaşındaki Aziz Akarsu, beyaz denizci üniformasını çok sevdiğini belirterek, "Bahriyeli olmak ve beyaz denizci üniforması giymek 50 senelik hayalimdir." ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Donanma Komutanlığınca yapılan hazırlıkların ardından Akarsu, 19 Haziran Babalar Günü'nde Harp Filosu Komutanlığı bağlısı bir fırkateynde ağırlandı.

Beyaz deniz subayı üniforması giyen Akarsu, Kuzey Görev Grup Komutanı Tuğamiral Ayhan Bay ev sahipliğinde, Poyraz Limanı'nda bulunan Deniz Kurmay Yarbay M. Savaş Bilican Komutası'ndaki TCG Turgutreis Fırkateyni gezdi.

Geminin imkan ve kabiliyetleri hakkında bilgi verilen Akarsu, gemide yaşam duygusunu, kısa bir süreliğine de olsa hissetti.

Akarsu, çok mutlu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Makine mühendisiyim, huzur evine ziyarete gelen Donanma Komutanıma, 'Bahriyeli olmak ve beyaz denizci üniforması giymeyi çok istedim, tam 50 senelik hayalimdi, hatta öyle ki o elbise kefenim olsun, kabrime bile koysunlar bu kadar seviyorum' demiştim. 74 yaşında, hayalim gerçekleşti, çok mutlu oldum. Bana bu mutlu günü yaşatan komutanlarıma, subay, astsubaylarıma, erbaş ve erlere kadar herkese, tüm personele buradan sonsuz teşekkür ederim. Huzur evi yaşlısı olarak beni onurlandırdınız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 74 Yaşında 'Bahriyeli' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement