8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Sağlık

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğünce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara özel sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

08.03.2016 17:14

Edirne Halk Sağlığı Müdürlüğünce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara özel sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

Saraçlar Caddesi'nde toplanan kadınlar "Kadına Şiddete Dur De", "Kadın Aynadır Nasıl Görmek İstersen Öyle Yansır", "8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun" yazılı dövizlerle caddenin sonuna kadar yürüdü, etkinlik kapsamında kadınlara hediyeler verildi.

Edirne Sağlık Müdürü Muhsin Kişioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadınların aile dokusunun temelini oluşturduğunu anlattı.

Kadınların hayatı boyunca şefkat, fedakarlık ve özveri ile toplumda yer aldığını aktaran Kişioğlu, " Sağlık Bakanlığı, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve müdürlüğümüz sağlıklı yaşam kültürünü yaymak için her haftayı değerlendiriyor. 8 Mart'ı değişik bir şekilde kutluyoruz. Bir çok kurum ve kuruluş 8 Mart'ta tören düzenlerken halk sağlığı müdürlüğümüz yürüyüşle sağlıklı yaşam kültürü kazandırmaya çalışıyor. Farkındaysanız Sağlık Bakanlığının kurumları ve hastanelerinde yüzde 65 civarında kadın sağlık çalışanı var. En çok kadın çalışanın olduğu kurum sağlık teşkilatıdır" diye konuştu.

Edirne Halk Sağlığı Müdürü Bahattin İlter de 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde farkındalık oluşturmak için sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlediklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement