ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Thomas Shannon Özbekistan'da - Son Dakika
Güncel

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Thomas Shannon Özbekistan'da

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Thomas Shannon, Orta Asya turu kapsamında temaslarda bulunmak üzere geldiği Özbekistan'da geçici Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev tarafından kabul edildi.

29.10.2016 16:58

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Thomas Shannon, Orta Asya turu kapsamında temaslarda bulunmak üzere geldiği Özbekistan'da geçici Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Mirziyoyev, kabulde, eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un vefatı nedeniyle Özbekistan halkına taziyelerini ileten ve destek veren ABD yönetimine teşekkür etti.

Görüşmede, Özbekistan ile ABD arasındaki ilişkilerin karşılıklı saygı ve güvene, menfaatleri dikkate alma ilkelerine dayandığı, sürekli ve başarılı bir şekilde geliştiği belirtildi.

İki ülkenin de çeşitli alanlarda ortaklık ve işbirliğini genişletmek için gerekli imkan ve potansiyele sahip olduğu vurgulanan görüşmede, tarafları ilgilendiren güncel meseleler de gözden geçirildi.

Shannon da, Özbekistan'da geniş kapsamlı sosyo-ekonomik ve siyasi reformlar ile sivil toplumun temellerini ve demokratik değerleri pekiştirmeye yönelik büyük değişimlerin memnuniyetle karşılandığını söyledi.

Thomas Shannon, ziyareti sırasında Özbek halkının büyük tarihi-kültürel ve manevi mirasa sahip olduğuna bir kez daha şahit olduğunu vurgulayarak, ülkede huzurun, milletler ve dinler arası hoşgörü ortamının dikkate değer olduğunu belirtti. Shannon, samimi kabul için Mirziyoyev'e teşekkür ederek, ABD yönetiminin Özbekistan ile çok yönlü ilişkileri sürekli ve istikrarlı olarak geliştirmekten yana olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Thomas Shannon Özbekistan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement