Adana: Bağ-kur'lu Yaşlı Adam Emekli Olamıyor - Son Dakika
Güncel

Adana: Bağ-kur'lu Yaşlı Adam Emekli Olamıyor

Adana'da, geçirdiği felç yüzünden yatağa mahkum yaşayan yaşlı adam, "çalışma gücünü" kaybetmediği gerekçesiyle emekli olamıyor.

08.06.2006 09:42

Adana'da, geçirdiği felç yüzünden yatağa mahkum yaşayan yaşlı adam, "çalışma gücünü" kaybetmediği gerekçesiyle emekli olamıyor.

Adanalı Mehmet Sami Alav'ın (72) dramı, 1991 yılındaki Körfez Savaşı ile başladı. Kamyon kaportacılığı yaparak geçimini sağlayan Alav, savaş nedeniyle Irak'a giden kamyoncular iş yapamaz hale gelince, kendisi de işyerine kilit vurmak zorunda kaldı. Çalıştığı dönemlerde BAĞ-KUR primlerini eksiksiz yatırdığını söyleyen Alav, "Vücudumun sağ tarafında başlayan felçlik zamanla beni yatağa düşürdü. 2003 yılında malulen emekli olmak için BAĞ-KUR'a başvurdum. Hastaneden sağlık raporu aldım. Bugüne kadar 3 kez hastaneden heyet raporu alarak yaptığım başvuruların hepsinde de 3'te 2 oranında çalışma gücümü kaybetmediğim gerekçe gösterilerek emeklilik müracaatım reddedildi. Yaptığım itirazlardan da bir sonuç alamadım. Elim ayağım tutsa, hamallık yapar yine ekmeğimi kazanırım" dedi.

Hastalanmadan önce 98 kilo olduğunu, her geçen gün eridiğini ifade eden Alav, komşularının yardımıyla hayatta kalmaya çalıştığını ve 6 çocuğunun da maddi durumları iyi olmadığı için kendisine bir faydaları olmadığını söyledi.

Mehmet Sami Alav'ın eşi Gülseren Alav ise, oturdukları 2 odalı eve ayda 80 YTL kira ödediklerini, bu parayı da hayırseverlerin yardımıyla temin edebildiklerini anlattı. Alav, "Devlet yetkililerinden rica ediyorum. İkimiz de 72 yaşındayız. İlaçlarımızı dahi alamıyoruz. Kocam felç olduktan sonra yatağa mahkum oldu. Bu durumda nasıl çalışsın? Ne olur kocamı emekli edip maaş bağlasınlar" diyerek gözyaşı döktü.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Adana: Bağ-kur'lu Yaşlı Adam Emekli Olamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement