Afganistan'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için dua edildi - Son Dakika
Güncel

Afganistan'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için dua edildi

Afganistan\'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için dua edildi

Afganistan'ın çeşitli vilayetlerinde, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yaşamını yitirenler ve yaralılar için dua edildi.

08.02.2023 14:00  Güncelleme: 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afganistan'ın çeşitli vilayetlerinde, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde yaşamını yitirenler ve yaralılar için dua edildi.

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Afgan-Türk Maarif Okulları Mezar-ı Şerif Erkek Lisesi Mevlana Camisi'nde düzenlenen hatim duasına, Türkiye'nin Mezar-ı Şerif Başkonsolosu Semih Lütfü Turgut, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Mezar-ı Şerif Koordinatörü Mikail Taşdemir, Afgan-Türk Maarif Okulları Mezar-ı Şerif Erkek Lisesi Müdürü Burak Kazım Mırık, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Ateşliği temsilcisi ve öğrenciler katıldı.

Mezar-ı Şerif Erkek Lisesi öğrencileri tarafından indirilen hatimlerin ardından duası edildi.

Öte yandan yerel İrfan Derneğinin Faryab vilayetinin Kurgan ilçesindeki Sadat Medresesi'nde de Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler ve yaralananlar için hatimler indirildi, dualar edildi.

Dernek yetkilisi Muhammed Asıf İsmail, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendileri burada olsa da kalplerinin Türkiye'de olduğunu söyledi.

İsmail, "Gönül isterdi ki yakından gidip kardeşlerimize destek olabilsek ancak elimizden bu kadarı geldi. Öğrencilerimizle beraber dua ettik." dedi.

Türk halkının her zaman Afgan halkının yanında olduğunu, bugün de Afgan halkının en azından yaptıkları dualarla ve kalpleriyle onlara destek olmaya çalıştığını ifade eden İsmail, yaralılara acil şifa temennisinde bulundu.

Ayrıca Cüzcan vilayetinde Kuyaş, Medeniyet dernekleri ile Halife-i Kızılayak Medresesinde ve başkent Kabil'deki İmam Buhari Yetimhanesinde depremde hayatını kaybedenler için hatim duası yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için dua edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement