Ahilik Haftası Etkinliği - Şırnak - Son Dakika
Güncel

Ahilik Haftası Etkinliği - Şırnak

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, "Çok yakın bir sürede terör bu bölgenin birinci gündem maddesi olmaktan çıkacaktır.

18.09.2017 20:29

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, "Çok yakın bir sürede terör bu bölgenin birinci gündem maddesi olmaktan çıkacaktır." dedi.

Şırnak ve Elazığ'da 30. Ahilik Haftası kapsamında program düzenlendi.

Şırnak Valisi Aktaş, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğündeki etkinlikte yaptığı konuşmada, ahiliğin ana felsefesinin esnaf ve sanatkarlar arasında dayanışmanın teşvik edilmesini, hak ve adalet anlayışıyla ticaret yapılmasını esas aldığını söyledi.

Kentteki esnaf ve sanatkarın son iki yılda terör saldırıları nedeniyle sıkıntılı bir dönemi geçirdiğini anımsatan Aktaş, devletin vatandaşın desteğini alarak teröristleri şehirlerden söküp attığını belirtti.

Aktaş, şunları kaydetti:

"Yumruğunu masaya vurdu ve kalleş terör örgütü mensuplarını bir bir şehirlerimizin caddelerinden, sokaklarından söküp attı. Bunlardan çok az bir kısmı kırsal kesimlerde, dağlarımızda, ovalarımızda geziyorlar, gezmeye gayret ediyorlar. Ama askerimiz, polisimiz, güvenlik korucularımız bunlarında peşinde. Bir bir takip edip yakalıyor, müstahak oldukları cezaları veriyorlar. Çok yakın bir sürede terör bu bölgenin birinci gündem maddesi olmaktan çıkacaktır."

Yıkılan ev ve iş yerlerinin yerine yeni yapıların yapımının hızla sürdüğünü aktaran Aktaş, süreç içerisinde zarar gören esnafın mağduriyetlerinin azaltılması için yürüttükleri uygulamanın devam ettiğini belirtti. Aktaş, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu uygulama sırasında tabii ki tam anlamıyla beklentilerine ulaşamayan arkadaşlarımız, esnaflarımız olabilir, olduğunu da biliyoruz. Bunların içinde mevzuatın el verdiği ölçüde el birliği ile iyi niyete dayalı olarak bu çalışmayı inşallah neticelendireceğiz. Esnaf ve sanatkar kardeşlerimizin de memnuniyet düzeyini bu nokta da en üst düzeye çıkartmanın gayreti içerisinde olacağız."

En iyi esnaf, çırak ve kalfa ödüllerinin verilmesinin ardından program katılımcılara geleneksel etli pilav dağıtılmasıyla sona erdi.

Programa, Şırnak Üniversitesi Rektörü Mehmet Emin Erkan, Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy, TSO Başkanı Osman Geliş, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Ahilik Haftası Etkinliği - Şırnak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ahilik Haftası Etkinliği - Şırnak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement