Almanya'da Nsu Cinayetlerinin Araştırılması - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Nsu Cinayetlerinin Araştırılması

Thüringen Eyalet Meclisi NSU Araştırma Komisyonu’nda dinlenen polis, NSU cinayetlerin soruşturulduğu sırada tehdit edildiğini söyledi.

10.03.2014 20:00

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle suçlanan aşırı sağcı "Nasyonal Sosyalist Yeraltı" (NSU) terör hücresiyle ilgili cinayetleri araştıran Thüringen Eyalet Meclisi Araştırma Komisyonunda tanık olarak dinlenen bir kadın polis, cinayetlerin soruşturulduğu sırada kendisinin iki kişi tarafından tehdit edildiğini söyledi.

Heilbronn kentinde 2007 yılında NSU terör örgütü tarafından öldürüldüğü ifade edilen Alman polis Michele Kiesewetter'in arkadaş çevresinden olduğu belirtilen tanık, cinayetlerin soruşturulması sırasında iki kişinin kendisini evde ziyaret ettiğini ifade etti. Bu kişilerin Kiesewetter cinayeti ile ilgili "bazı şeyleri hatırlamaması yönünde kendisine tavsiyede bulunduklarını" anlatan tanık, ancak kim tarafından ve somut olarak nasıl tehdit edildiği konusunda bir şey söylemedi.

Thüringen NSU Araştırma Komisyonu Başkanı Dorothea Marx da, tanığın ifadelerinin Kiesewetter cinayetinin tesadüfen işlenmiş bir olay olduğu yönündeki tezi zayıflattığını kaydetti.

NSU terör örgütü cinayetlerinin son kurbanı olan Alman polis Kiesewetter'in neden öldürüldüğü henüz bilinmiyor. Aşırı sağcı örgüt daha önce 8 Türk ve 1 Yunanlıyı öldürmüştü. Terör örgütü NSU üyeleri, Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos, polis Michele Kiesewetter'i, bir meslektaşı ile polis aracında mola yaparken 25 Nisan 2007 tarihinde Heilbronn kentinde silahla vurmuştu. Meslektaşı ağır yaralanırken, Kiesewetter hayatını kaybetmişti.

NSU üyeleri Uwe Böhnhard ve Uwe Mundlos'un 4 Kasım 2011'de bir banka soygunu gerçekleştirdikten sonra polisin takibinden kurtulmak için saklandıkları karavanda ölü bulunmuş, söz konusu karavanda Kiesewetter'in ve meslektaşının beylik silahları ele geçirilmişti.

NSU'nun üçüncü üyesi Beate Zschaepe, Münih Yüksel Eyalet Mahkemesinde yargılanıyor. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Nsu Cinayetlerinin Araştırılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement