Antalya'da Osmanlıca Kursu Açılıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Antalya'da Osmanlıca Kursu Açılıyor

Antalya\'da Osmanlıca Kursu Açılıyor

Antalya Kültür Sanat Merkezi Osmanlıca semineri düzenleyecek.

03.05.2017 09:54

Antalya Kültür Sanat Merkezi Osmanlıca semineri düzenleyecek.

Antalya Kültür ve Sanat Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, amatör araştırmacılar, aile tarihini, eski fotoğrafların arkasında neler yazdığını merak edenler, önlerinden geçtikleri çeşmenin, mezar taşının ne olduğunu bilmek isteyenler için alanında uzman eğiticilerin gerçekleştirecekleri Osmanlıca eğitim semineri düzenlenecek.

İki seviyede açılacak

Seminer, "yeni başlayanlar" ve "rik'a (el yazısı)" olmak üzere iki seviyede açılacak. Her seviyenin haftada 4 saatten toplam 32 saatte tamamlanacağı seminerin sonunda, yeni başlayanlar Osmanlıca gazete ve kitapları, aile arşivlerindeki tapu, diploma ve benzeri belgeleri okuyabilir düzeye, rik'a seminerine devam edenler ise basit (istifsiz) el yazılarını okuyabilir ve resmi arşivlerde çalışabilir düzeye gelecek.

5 hafta sürecek

Eğitimler, yeni başlayanlar için pazar günleri 13.30-15.30, çarşamba 10.00-12.00 saatleri, rik'a (el yazısı) için ise pazar 16.00-18.00, cuma 17.30-19.30 saatleri arasında olacak.

Katılım ücreti 500 lira olarak belirlenen seminer, 7 Mayıs - 25 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Seminere katılmak isteyenler, 0 242 242 0 257 numaralı telefon veya aks@antalyakultursanat.org.tr e-mail adresinden başvuru yapabilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Antalya'da Osmanlıca Kursu Açılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement