'AVİTA Çalışan Destek Programı' - Son Dakika
Güncel

'AVİTA Çalışan Destek Programı'

Avita şirketi Genel Müdür Yardımcısı Faruk Ertuğ, verdikleri hizmet konusunda yaptığı açıklamada, kimlik belirtmeksizin, müşterilere düzenli rapor hazırladıklarını söyledi.

05.06.2011 12:01

Yapılan araştırmaya göre, çalışanlar, en çok eşler arası problemler, çocuk psikolojisine yönelik sorunlar, sağlık sorunları, işyeri ve iş arkadaşlarıyla ilgili problemler, stres ve depresyonla ilgili sorunlar ile hukuki sorunlar konusunda danışmanlık desteği arıyor.

Rekabet şartlarının getirdiği verimlilik ve karlılık kaygıları çalışanlar üzerinde önemli baskılar yaratırken bir yandan da özel yaşamın getirdiği sorumluluklar ile modern hayat koşullarının insanları farklı derecelerde etkiliyor. Kimi çalışanlar bu durumla başa çıkabilirken, kimileri ise bu durumun üstesinden gelebilmek için bir desteğe ihtiyaç duyuyor. Çalışan Destek Programları, bu konuda geliştirilmiş bir çözüm olarak, çalışan memnuniyetini, işyerinde verimliliği ve karlılığı artırmak için önemli bir rol oynuyor.

Çalışanlara destek programı sağlayan Avita şirketi Genel Müdür Yardımcısı Faruk Ertuğ, verdikleri hizmet konusunda yaptığı açıklamada, Avita olarak, çalışan gizliliğini ihlal etmeden ve kimlik belirtmeksizin, müşterilere düzenli rapor hazırladıklarını söyledi.

Faruk Ertuğ, çalışanlara destek hizmeti vererek işyerindeki verimliliği artırmayı hedeflediklerini belirterek, "işveren de böylece şirketinin her bir bölümünde ne gibi iyileşmeler ya da sorunlar olduğunu düzenli olarak takip edebilme şansı buluyor. Anlaşmalı olduğumuz her bir firma için yalnızca o firma çalışanlarına ve birinci derece yakınlarına özel bir hat tahsis ediyoruz. Danışanlarımız gündelik sorunlarıyla daha kolay başa çıkabilmek için diledikleri zaman yardım almak istedikleri konuda bizi arayarak uzmanlarımıza ulaşabiliyorlar. Çok özetle danışanlarımızın 7 gün 24 saat ulaşabilecekleri psikologları, avukatları, uzman doktorları, mali müşavirleri ve sekreterleri olduğunu söyleyebiliriz" şeklinde konuştu.

-ÇALIŞANLARIN ENÇOK ARAYARAK DESTEK İSTEDİKLERİ KONULAR...

Çalışanlar, gündelik sorunlarıyla başa çıkmalarına yardımcı olunması için her türlü konuda destek almak amacıyla arayabiliyorlar. En çok eşler arası problemler, çocuk psikolojisine yönelik sorunlar, sağlık sorunları, işyeri ve iş arkadaşlarıyla ilgili problemler, stres ve depresyonla ilgili sorunlar ve çok farklı yelpazede hukuki sorularla karşılaşılıyor.

2010 yılında konu başlıklarına göre çağrı dağılımı ise yüzde ile ile Psikolojik Destek, yüzde 25 ile Hukuki Bilgi, yüzde 6 ile Mali Bilgi, yüzde 21 ile Tıbbi Bilgi ve yüzde 31 ile Genel Bilgi olarak sıralanıyor.

-TÜRKİYE'DEKİ ÇALIŞANLAR DESTEK ALMA KONUSUNA DAHA SICAK BAKIYORLAR

Faruk Ertuğ sözlerine şöyle devam etti:

"Yurtdışında yıllık kullanım oranı tüm çalışanların yüzde 14'ü civarındayken Türkiye'de bu rakam yaklaşık yüzde 36 ile 40 arasında değişmektedir. Yurtdışında çok fazla kullanılmamasının en önemli nedeni işverene karşı güvensizlikken, Türkiye'deki çalışanlar yurtdışındaki kadar güvensiz değiller, destek alma konusuna daha sıcak bakıyorlar. Bu durumun ülkemizde hala var olan geniş aile yapılarına sahip olması ve birçok konuda eş-dost yardımını çekinmeden isteme alışkanlığımıza bağlayabiliriz sanırım. Ayrıca merkezimizi arayan kişilere kendileri bildirmediği sürece kesinlikle ad-soyad dahil herhangi bir kişisel bilgi sorulmamaktadır, gizlilik ve güven bu tarz programların en önemli kısmını oluşturmaktadır. "

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'AVİTA Çalışan Destek Programı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement