Avni Özgürel: Çıkacak Karar Herkesi Rahatlatacak - Son Dakika
Güncel

Avni Özgürel: Çıkacak Karar Herkesi Rahatlatacak

A Haber'de Nihan Günay'ın sunduğu Medya Dünyası programına konuk olan gazeteci yazar Avni Özgürel, 4 eski bakan ile ilgili hazırlanan fezlekeyi ve sonrasında ortaya atılan Yüce Divan'a gitmeleri gerekir tartışmasını değerlendirdi.

29.12.2014 13:46

TBMM'nin şimdiye kadar hiçbir zaman kendi itibarı ile ilgili konularda kötü imaja neden olacak bir kararsızlık yaşamadığını belirten Özgürel, ne karar alınırsa alınsın zaten 4 Bakan kendisinin masum olduğunu söylüyor ve delil gösteriyorlarsa ortada şaşılacak ve büyütecek bir durumun olmadığını söyledi.

'ÇIKACAK KARAR HERKESİ RAHATLATACAK'

'Eğer Meclis Komisyonu, bir veya dört fark etmez, Bakanın Yüce Divan'a sevkine karar verirse ne olacak? Bu gerekçe ortada kalır mı o zaman ? O zaman 14 Aralık'ın muhalefet cephesi açısından izahının yaslandığı temel ortadan kalkmış olur. Ben o bakımdan AK Parti açısından meselenin bu yönünün bulunduğunu düşünüyorum. Meclis Başkanı'nın işaret ettiği bu. İkincisi bu insanlar 'bizim veremeyecek hesabımız yok' diyorlar zaten. Meclis'te ne karar verilirse Yüce Divan'a sevk kararı verilsin, ister gerek yok diye bir karar çıksın hiç fark etmez. Meclis Genel Kurulu'na gelecek bu karar. Meclis Genel Kurulu'nda oylama gizli. Yani bu konuda partinin grup kararı yok, herkes orada vicdanına göre karar verecek. Farklı kanaatte olan varsa oy kullanmakta bir engelleri yok ki. O bakımdan kimsenin bu sürece şüphe ile yaklaşmasına gerek yok. Herkesin içini ferahlatacak bir karar çıkacak zaten. Bundan yana şüpheniz olmasın. TBMM, kendi saygınlığı ile ilgili hiçbir konuda insanlarda tereddüt meydana getirecek bir karar almadı. Bunda da öyle olacaktır nitekim.'

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avni Özgürel: Çıkacak Karar Herkesi Rahatlatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement