Başımıza Gelenler Kitabı - Son Dakika
Kültür Sanat

Başımıza Gelenler Kitabı

Başımıza Gelenler Kitabı kitabının yazarları, yayınevi, baskı tarihi ve diğer tüm bilgileri. Başımıza Gelenler Kitabı kitabının kısa özeti.

25.08.2014 00:08

"Başımıza Gelenler" adını taşıyan bu eser, yazarı tarafından bizzat yaşanmış, büyük ve millî bir felâketin, "93 Harbi" diye bilinen 1877-78 Rus Harbi'nin birinci elden ve birçok bakımdan hikâyesidir. Bir ilim ve fikir adamı olan yazar, kitabına, savaşın yalnız görünen sahnelerini kaydetmekle kalmamış; bundan çok daha önemli olarak, olayların, resmî tarihlere geçmesi mümkün olmayan perde arkasını, oluşma sebeplerini, subayların, erlerin, gönüllülerin ve harp sahasındaki müslim gayrimüslim, dost düşman, her kavim ve kabileden muhtelif sivil halkın ruh hallerini, inançlarını, duygu ve düşüncelerini, hep beraber çekilen maddî ve beşerî güçlükleri; geçirilen buhranlı ve değişken ruhî durumları; kahramanlıkla korkaklık, cesaretle bozgun arasında gidip gelen insanî duyguları, buna sebep olan eski ve yeni siyasi ve sosyal şartların mâhiyetini, gelenek görenek ve eğitim sisteminin bu hallere olan tesirlerini tespit etmeye çalışmış; bu yolda çok isabetli teşhis ve tahlillerde bulunmuştur.

(Arka Kapak)

Kısa Tanıtım:

93 Harbi'nin Perde Arkası

Başımıza Gelenler, 1877-78 Rus Harbi'nin, olayların içinde yer alan bir ilim ve fikir adamının kaleminden, birinci elden hikâyesi. Savaşın resmî tarihlere geçmesi mümkün olmayan perde arkası, oluşma sebepleri, harp sahasındaki her kavim ve dinden insanın ve sivil halkın ruh halleri, inanç, duygu ve düşünceleri, hep beraber çekilen maddî ve beşerî güçlükler... Ayrıca yazarın eski ve yeni siyasi-sosyal şartların mâhiyetine, gelenek görenek ve eğitim sisteminin bunlar üzerindeki etkisine ilişkin tespitleri...

(Tanıtım Bülteninden)

Yazar: M.Ertuğrul Düzdağ

Yayınevi: İz Yayıncılık

ISBN: 9789753555388

Boyut: 14.0x21.0

Sayfa Sayısı: 758

Basım Yılı: Ocak 2006

Cilt Durumu: Ciltsiz

Kağıt Türü: 2. Hamur

Dil: Türkçe

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Kültür Sanat Başımıza Gelenler Kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement