Başkan Tartan'dan Engellilere Yönelik Üç Yeni Proje - Son Dakika
Yerel

Başkan Tartan'dan Engellilere Yönelik Üç Yeni Proje

Başkan Tartan\'dan Engellilere Yönelik Üç Yeni Proje

Konak Belediye Başkanı Demokratik Sol Parti Konak Adayı Dr. Hakan Tartan, engellilere lokal, sosyal yardım ve denizle buluşturma sözü verdi.

26.03.2014 11:20  Güncelleme: 11:26

Konak Belediye Başkanı Demokratik Sol Parti (DSP) Konak Adayı Dr. Hakan Tartan, engellilere lokal, sosyal yardım ve denizle buluşturma sözü verdi.

Konak Belediye Başkanı Demokratik Sol Parti (DSP) Konak Adayı Dr. Hakan Tartan engelli vatandaşlarla Fuar Göl Gazinosu'nda düzenlenen kahvaltıda buluştu. "Seni seviyoruz" diyen engelli vatandaşlarla tek tek tokalaşan Başkan Tartan, seçim sürecinin zorlu süreç olduğunu kaydederek yanında oldukları için davetlilere teşekkür etti. Tartan, "İstatistiklere toplumun yüzde 7'si engelli, istatistik dışı verileri de buna eklerseniz yüzde 12'lik bir rakama ulaşıyoruz. Yaşantımız içindeki sorunlar nedeniyle vatandaşların her yıl üçte biri engelli riskiyle karşı karşıya. Sizler için 5 yıl boyunca elimden geleni yaptım. Türkiye'de birlikte ilklere imza attık. Bulvar, cadde ve meydanlar Büyükşehir Belediyesi denetiminde sadece ara sokaklar ilçe belediyelerinin denetiminde ona rağmen Türkiye genelinde ilçe çapındaki engelli yolu düzenlemesini yasalardan çok önce sadece ben bitirdim" dedi. Başkan Tartan konuşmasına şöyle devam etti:

"Akülü araç dağıtımı konusunda Türkiye'de rekor kırdık. Mavi Kapak kampanyası ortada kaldı; Tartan sahip çıktı. Kampanyayı destekleyerek dertlere derman olmaya çalıştık. Yeni dönemde hiçbir partinin, hiçbir belediye başkanının listesinde engelli yurttaşlarımız yok. Oysa biz engelli vatandaşlarımızın orunlarını ortaya koymaya çalıştık. Yeni dönemde sorunlarınızın bire bir takipçisi olacağız. 30 Mart'ta oylar kullanılacak, baronlar mutlu olacak ama siz sorunlarınızla yine karşı karşıya kalacaksınız. Engelli olduğu halde maaş bağlanamayan yurttaşlarımız, araç isteği karşılanamayan yurttaşımız, iş bulma sorunu yaşayan, yazın İzmir sıcağında herkes denize giderken tatilden uzak kalan yurttaşımız, sağlık ve rehabilitasyon konusunda kendisine el uzatılmayan yurttaşımız, engelli çocuğunun bakımı konusunda devletten yardım alamayan yurttaşımız 31 sabahı yine kendi gerçekleriyle karşı karşıya kalacak. Bu seçimin genel seçim değil, yerel seçim olduğunu unutmayın. Yerel seçimde tanıdığınız, güvendiğiniz, saydığınız, sevdiğiniz ve size el uzatanların yönetime gelerek sizinle bazı konularda paydaş olan kişiyi desteklemenizi istiyorum."

TARTAN'DAN ENGELLİLERE LOKAL MÜJDESİ

Yeni dönemde engelli vatandaşlara dair hayata geçireceği üç önemli çalışma olduğunun altını çizen Tartan, İzmir Valisi'nin de onayladığı Konak'ta kendi inşa ettikleri bir binada eğitim ve rehabilitosyon çalışmalarının yapılacağı bir merkez planladıklarını söyledi. Bu haberi müjde olarak veren Tartan, İl Özel İdare binasının engelli yurttaşlar ve ailelerinin eğitim, rehabilitasyon ve lokal olarak kullanılacağını kaydetti. İkinci çalışmanın da sosyal güvencesi olmayan, sosyal yardım almayan, çocuğu, eşi veya yakını olan ailelere de sosyal yardım elini uzatacaklarını söyleyen Tartan, "Asgari ücrete yakın ya da üçte iki oranındaki ücreti sosyal yardım desteği olarak ulaştıracağız. Bu da Türkiye'de bir ilk olacak. Üçüncü önemli hizmet de engelli vatandaşlarımızı yine denizle buluşturacağız. Geçen yıl olduğu gibi bu projemiz daha geniş çaplı olarak devam edecek. Biz kafalarda engelleri kaldırmak için yola çıktık. Hakan Tartan palavra atmaz yapar" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tartan'dan Engellilere Yönelik Üç Yeni Proje - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement