Belediyeden Okul Kütüphanelerine Kitap Desteği - Son Dakika
Yerel

Belediyeden Okul Kütüphanelerine Kitap Desteği

Çanakkale Belediyesi, Kent Merkezinde Bulunan İlköğretim Okullarının Kütüphanelerine, Kitap Desteğinde Bulundu.

01.03.2011 14:57

Çanakkale Belediyesi, kent merkezinde bulunan ilköğretim okullarının kütüphanelerine, kitap desteğinde bulundu.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin, eğitim ve öğretime yaptığı katkılara bir yenisini daha eklediği bildirildi.

Belediyenin, eğitimde kullanılan araç, gereç, sportif faaliyetler, okulların alt ve üst yapı ihtiyaçları, öğrencilere öğle yemeği, engelli öğrencilerin ulaşımları ve ihtiyaç sahibi öğrencilere öğrenim yardımı yaptığı anımsatılan açıklamada, bunun yanı sıra kent merkezinde bulunan 15 ilköğretim okulunun kütüphanelerinin güncel ve önemli kitaplarla yenilendiği kaydedildi.

Kütüphanesi olmayan okullara önemli bir kitap arşivi kazandırmak amacıyla kitap dağıtımlarına başlandığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi.

"En etkili ve kolay öğrenme yolu olan okumak eyleminin erken yaşlarda kazandırılmasının sağlanması amacıyla kent merkezinde bulunan 15 ilköğretim okulu, Türk ve dünya klasikleri ve güncel kitaplarla kütüphanelerini yenileyerek, bilgi birikimlerine yenilerini ekleyecekler.

Bu kapsamda hem ilköğretim 1. kademe, hem de 2. kademe öğrencilerine yönelik özel olarak seçilmiş yaklaşık 70 civarında kitap, okul kütüphanelerinde yerlerini alacak.

İpek Ongun, Reşat Nuri Güntekin, Sait Faik Abasıyanık, Halide Edip Adıvar, Mavisel Yener, Nur İçözü, Ayla Çınaroğlu, Muzaffer İzgü, Sevim Ak, Bilgin Adalı ve Fatih Erdoğan'ın yanı sıra Joanna Kathleen Rowling, Jase Mauro de Vasconcelos ve Stephein Meyer gibi önemli yazarlara ait kitaplar okul kütüphanelerine kazandırılacak."

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da, kitap okuyarak kendisini küçük yaşlardan itibaren yetiştirmeye başlayan çocukların, hayatın her alanında bunun faydasını göreceğini bildirdi.

Bu durumun sınavlarda da öğrencilerin hızlı okumalarını sağlayarak katkısını göstereceğini bildiren Gökhan, "Kitap okumak düşünce gücümüzü de geliştirdiği gibi aynı zamanda kelime hazinemizin de çoğalmasını sağlayacaktır. Bugün çocuklarımıza bu nedenlerle kitap hediye ediyoruz. Yarın farklı projeler sunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

- ÇANAKKALE

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediyeden Okul Kütüphanelerine Kitap Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement