Biçerdöverle Ürün Hasadı Kontrol Edilecek - Son Dakika
Yerel

Biçerdöverle Ürün Hasadı Kontrol Edilecek

Biçerdöverle Ürün Hasadı Kontrol Edilecek

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Keçeci: "Teknik ekiplerimiz merkez, ilçe ve köylerde biçerdöverle ürün hasat kontrollerinde bulunacak"

20.06.2014 11:09

Kırklareli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, hububat alanlarında biçerdöverle ürün hasadını kontrol edecek.

İl Müdürü Hakan Keçeci, yaptığı yazılı açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, "2014 biçerdöverle ürün hasadında kontrol hizmetlerinin yürütülmesine ilişkin uygulama talimatı" doğrultusunda çalışmalar yürüteceklerini belirtti.

Kontrollerde, emek, zaman ve masraf ile üretilen hububatlardaki hasat kayıplarının en aza indirilmesinin amaçlandığı ifade eden Keçeci, buğday, arpa, yulaf ve çavdarın ülke tarımı için önemli olduğunu vurguladı.

Keçeci, kontrollerin hububat hasadı bitimine kadar süreceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Teknik ekiplerimiz merkez, ilçe ve köylerde biçerdöverle ürün hasat kontrollerinde bulunacak. İl genelinde merkez ve ilçelerde 59 yetkili kontrolör denetimlerde görev yapacak. Bu çalışmalarda olası bir dane kaybının önüne geçilerek hem üreticilerin emeklerinin karşılığını almaları, hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlanması amaçlıyoruz. Hasadın başarılı şekilde gerçekleştirilebilmesi için gerekli önlemler alındı."

Keçeci, hasat sırasında talimatlara uymayan biçerdöver sahipleri ve operatörlerine cezai işlem uygulanacağını kaydetti. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Biçerdöverle Ürün Hasadı Kontrol Edilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement