Bilgi Çağı Bitti, Dünya İnsan Çağı’na Girdi! - Son Dakika
Güncel

Bilgi Çağı Bitti, Dünya İnsan Çağı’na Girdi!

İşgücü Çözümlerinde Dünya Lideri Manpower, Davos'ta Gerçekleştirilen Dünya Ekonomik Forumu'nda 'İnsan Çağı' Adı Verilen Yeni Bir Dönemin Doğuşunu Duyurdu.

03.02.2011 13:34

Yetenek İnsan Çağı'nda "kilit" kavram konumuna geliyor.

İnsan Çağı'nın ilk olarak Manpower CEO'su Jeffrey A. Joerres tarafından Davos'ta dillendirilmesinin ardından CNBC televizyonunda "İnsan Çağı'na Giriş – yeni gerçeklikte insan potansiyelini serbest bırakmak ve güçlendirmek" konulu bir panel gerçekleştirildi.

Taş, bronz ve demir gibi madde isimleri taşıyan çağlar, insanlığın gelişimi ile birlikte Sanayi, Uzay ve Bilgi Çağları'na dönüştü. Dünyada 82 ülkede çalışma trendlerini analiz eden Manpower, insanın ekonomik büyümenin en önemli oyuncusu haline geldiği gerçeğinden yola çıkarak bu yeni çağa 'İnsan Çağı' adını veriyor.

İnsan Çağı, iş modellerinin yeniden tasarlanmasını, değer yargılarının yeniden tanımlanmasını ve sosyal sistemlerin yeniden icat edilmesini zorunlu kılıyor. İş çevrelerini daha az kaynakla daha çok şey yapmaya zorlayan kaos ve kriz sonrası dönemin yarattığı zorlayıcı atmosfer bu yeni dönemin oluşmasında rol oynuyor.

Manpower Inc. CEO'su Joerres, yeteneğin esas kavram olarak öne çıktığı bu yeni gerçekliğe şirketler, hükümetler ve bireylerin uyum sağlama kabiliyetinin insani potansiyelden hangi ölçülerde faydalanıldığına bağlı olduğunu kaydederken şu açıklamaları yaptı: "Bu insani ruhu, tutkuyu ve potansiyeli serbest bırakmak 'herkese uyan standart ölçü" yaklaşımı ile açıklanabilecek bir şey değil. İnsan Çağı'nda işverenlerin yapması gereken, çalışanları ile insani seviyede bir ilişki kurmayı benimsemek olacaktır."

Manpower Türkiye Genel Müdürü Ebru Coş ise İnsan Çağı'nın gelişine ilişkin görüşlerini şöyle açıkladı: "Yetenek gitgide daha zor bulunan bir kaynak halini alıyor. İşverenler yüksek seviyedeki işsizlik oranlarına rağmen aradıkları yeteneği doğru zamanda ve doğru yerde bulmakta zorlanıyorlar. Yetenek yalnızca insan anlamına gelmiyor, çok daha fazlasını ifade ediyor. Yetenekler, davranışlar, çalışma şekli ve kaotik, küresel bir atmosferde çalışabilme becerisi gibi işverenlerin ihtiyaç duyduğu kavramların içini dolduran şey kişiliktir. Yetenek özel bir kavramdır. Geçmişte şirketlerin büyümek için sermayeye erişmeleri gerekiyordu. Şimdi gördüklerimiz ve şirketlerden duyduklarımız gösteriyor ki öne geçmek için erişmeniz gereken şey sermaye değil, yeteneğin ta kendisi. Zira yetenek rekabet gücünüzde sizin en belirleyici avantajınız konumuna geliyor."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilgi Çağı Bitti, Dünya İnsan Çağı’na Girdi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement