Bitlis'te "Doğu Anadolu Okuyor Projesi" - Son Dakika
Yerel

Bitlis'te "Doğu Anadolu Okuyor Projesi"

Bitlis\'te "Doğu Anadolu Okuyor Projesi"

Bitlis'te "Doğu Anadolu Okuyor Projesi" kapsamında yazar Sadık Yalnızuçanlar, telekonferans yöntemiyle 20 bin öğrenciye konferans verdi.

05.03.2013 16:46

Bitlis'te "Doğu Anadolu Okuyor Projesi" kapsamında yazar Sadık Yalnızuçanlar, telekonferans yöntemiyle 20 bin öğrenciye konferans verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında 100 bin öğrencinin, 100 bin kitap ve 100 yazarla buluşacağını söyledi.

Proje döngüsünün öğrenci motivasyonu açısından önemli olduğunu ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu:

"Bu dönem sonuna kadar asgari 30 yazarımız daha öğrencilerimizle buluşacak. Mart ve nisan ayında, proje kapsamında yazarlarımız ilimize gelmeye devam edecek. Mart ayında ünlü yazar Halit Ertuğrul ilimizde olacak. Öğrencilerden sonra öğretmenlerle görüşecek. Sadece Bitlis'te bulunan öğrenciler değil, 10 ilde bulunan öğrenciler, uzaktan eğitim sistemi bağlantıları ve telekonferans sistemiyle, yazarı dinleyebilecek. Bu bizlere verilen büyük bir imkandır. Bitlis'te bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz."

Korkmaz, Bitlis gibi karı kışı bol olan ve sosyal etkinliklerin çok az olduğu bir yerde, dünyaca ünlü yazarları getirmenin büyük bir emek arz ettiğini sözlerine ekledi.

Telekonferans yöntemiyle seminer veren Yalnızuçanlar ise, öğrencilere hayatından örnek vererek okuma alışkanlığının önemi anlattı.

Muhabir: Yunus Okur

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bitlis'te 'Doğu Anadolu Okuyor Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement