Ankara Altındağ Belediyesi'nin Bolu'da yaptırdığı Altındağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi törenle eğitime açıldı.
Altındağ Belediyesi'nin Paşaköy Mahallesi'nde yaptırdığı Altındağ Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bir yılda tamamlanarak eğitim öğretime açıldı. 24 derslik, 5 fen laboratuvarına sahip 240 öğrenci kapasiteli okul Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Ak Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, Altındağ Belediye Başkanı Ak Partili Veysel Tiryaki, Din Hizmetleri Genel Müdürü Nazif Yılmaz ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle açıldı. Tören öncesi Başkan Veysel Tiryaki okul yöneticileriyle birlikte öğrencilerin yanına giderek sohbet etti. Tören için okulun önünde toplanan öğrencilere yağmur yağışı nedeniyle yağmurluk dağıtıldı. Törenin başlamasının ardından yağmurun şiddetini artırması nedeniyle Vali Zahteroğulları, törenin salona alınması talimatını verdi. Törene katılan kalabalık grup daha sonra salona geçti.
GÖZLERİ DOLDU
Bolulu olan Veysel Tiryaki, imam hatip lisesinde okuduğu yıllarda insanların bu okulda okuduğunu söyleyemediğini anlatırken, İnsanların imam hatip liseli olduğunu söyleyemediği yıllardı. Bir çok insanımız bunu bilmiyor ya da unuttu. Çok iyi hatırlıyorum ben de söyleyememiştim. İnsanların okuduğu okulu söylemediği yıllardan itilip kakıldığı bir dönemden bugün artık herkesin teşvik ettiği, gururla söylediği, devletin en iyi makamlarını işgal eden insanların bu okullardan yoksullukla büyüyüp geldikleri bir noktaya geldik dedi. Konuşması sırasında gözleri dolan Tiryaki'nin bu sözleri salonu dolduranlar tarafından büyük alkış aldı.
Mustafa Şentop ise imam Hatip liselerinin Türkiye'nin siyasi ve demokrasi tarihiyle çok büyük bir ilişkisinin olduğunu belirterek, İmam hatip lisesinden bahsetmek ve imam hatip lisesinin öneminden bahsetmek başka okullarla ilgili asabiyetlerden farklıdır. İmam hatip lisesinde okumak Türkiye'de ikinci sınıf bir okulda okumak, ikinci sınıf bir okul mensubu olmak anlamına geliyordu. Bizim yaşadığımız dönemlerde bu kadar değildi. Çok daha gerilere gittiğimizde, bu işlerin ilk başladığı yıllara gittiğimizde 1949 yıllarından itibaren çok zor şartlarda, çok imkansızlıklar içerisinde yaşayan, yetişen insanlar var. O zamanlar devleti idare edenler ve yönetenler imam hatip liselerini mecbur kaldıkları için açtıkları okullar olarak görmüşler. Binasından fiziki imkanlarına kadar, gönderdikleri öğretmenlere kadar hep imam hatip liselerine ikinci sınıf muamelesi yapmışlardır dedi.
Son Dakika › Güncel › Altındağ Belediyesinden Bolu'ya Kız İmam Hatip Lisesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?