Call Of Juarez: Gunslinger İnceleme - Son Dakika
Teknoloji

Call Of Juarez: Gunslinger İnceleme

Önceki oyunlarda yaptığı hataya düşmeyen Techland, orijinal Call of Juarez'i aratmayan bir Western FPS sunmayı başarmış.

12.06.2013 23:30

Call of Juarez, yılllar önce piysaya çıktığında özellikle Western filmlerini sevenler için mükemmel bir oyun olarak adlandırılmıştı. First-person shooter türündeki oyun, bu anlamda neredeyse bizi tıpkı bir kovboy filminin ortasındaymışız gibi, sürükleyici hikayesi içinde alıp götürüyordu. Ancak nedense serinin diğer oyunları olan Call of Juarez: Bound in Blood ve Call of Juarez Cartel aynı hisleri sunamadı.

Techland, yeni oyunda tüm hataları ortadan kaldırmış. Bu başarının arkasında şüphesiz, oyunun hayranlarının bugüne kadar gönderdikleri eleştiri ve öneriler yatıyor. Sizi daha fazla merakta bırakmadan hemen oyun hakkında bilgi vermeye başlayalım.

Call of Juarez: Gunslinger, Silas Greaves isimli eski bir kelle avcısını kontrol ediyoruz. Tam da filmlerde olduğu gibi, bu hayattan uzaklaştığı bir sırada Kansas'ta 1910 yılında girdiği bir barda etraftaki kişiler tarafından tanınıyor. Yaşadığı tüm hikayelerin anlatılması istenir. Olaylar da zaten bu hikayeler üzerine kurulu. Silas kimi zaman bu hikayeleri anlatırken dinleyenlerle dalga geçiyor. Karşımıza çıkan kısa videolarla tüm yaşananlar neredeyse 10 dakika bize sunulurken, bir bakıyoruz ki Silas, şaka şaka öyle olmadı aslında diyerek olayı yeniden, bu kez doğru bir şekilde anlatıyor.

Gunslinger, FPS fanatiklerinin tam da seveceği türden bir oyun. Sadece hikaye ve aksiyon değil, aynı zamanda grafiksel olarak da oldukça başarılı. Kimi oyuncu için oyunun ana hikayesi sadece bir kere oynanacak kadar derin gelebilir. Ancak diğer modlar için bir hayli vakit harcanacaktır. Oyun, hem PC hem de Xbox 360 ve Playstation 3 oyun konsollarında oynanabiliyor. FPS oyunları genellikle fare ve klavye kombinasyonu kullanılarak oynanır. Çoğu oyuncu için de bu durum vazgeçilmez olabilir. Ancak Gunslinger'ın gamepad ile kontrolleri de oldukça başarılı. Bu yüzden konsol oyuncuları da en az PC oyuncuları kadar kolay bir şekilde karakterimizi kontrol edebilir.

Call of Juarez: Gunslinger'da multiplayer modu bulunmuyor. Fakat yapımcılar oyuna iki farklı mod eklemişler: Arcade ve Duels. Arcade modunda adam öldürerek mümkün olduğunca çok puan toplamaya çalışıyoruz. Burada karşımıza çıkan düşmanları tek tek vurmak yeterli değil, combo yaparak çeşitli görevleri tamamlamak gerekiyor. Bu sayede de gelen puan sayısı artıyor. Bu modu seçtiğiniz halde üç farklı karakterden birini seçmeniz gerekiyor. Her karakterin de kendine ait çeşitli özellikleri var.

Duel mod'da ise ana senaryo içinde bolca karşılaştığımız düello bölümlerini tek tek yapıyoruz. Yeri gelmişken belirtelim, düellolar sanıldığı gibi kolay değil. Özellikle kontrollere alışmak bir hayli zaman alacaktır. Bu yüzden ana hikayeyi oynamadan doğrudan düellolara girmek yanlış bir seçim olabilir.

Call of Juarez

Künye

Yapımcı:

Techland

Yayıncı:

Techland

Tür:

Aksiyon, FPS, Macera

Çoklu oyuncu:

Yok

Platform:

PC, Playstation 3, Xbox 360

[checklist]

Başarılı atmosfer

Düello sistemi

Akıcı hikaye

[/checklist]

[badlist]

Siper alma konusunda yapay zeka saçmalayabiliyor

[/badlist]

Kaynak: Technomonde.com

Son Dakika Teknoloji Call Of Juarez: Gunslinger İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement