Çankaya'nın Okul ve Derslik İhtiyacı İçin Harekete Geçildi - Son Dakika
Güncel

Çankaya'nın Okul ve Derslik İhtiyacı İçin Harekete Geçildi

Ankara Valisi Ercan Topaca, Çankaya ilçesinin farklı bölgelerindeki derslik ihtiyaçlarını en kısa sürede giderecek tedbirleri Çankaya Belediyesinin de desteğiyle aldıklarını bildirdi.

26.01.2017 16:06

Ankara Valisi Ercan Topaca, Çankaya ilçesinin farklı bölgelerindeki derslik ihtiyaçlarını en kısa sürede giderecek tedbirleri Çankaya Belediyesinin de desteğiyle aldıklarını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre Topaca, Çankaya'nın okul ve derslik gereksinimlerinin belirlenmesi amacıyla Çankaya Kaymakamlığında yaptığı toplantıda ilgililerden bilgi aldı.

Topaca'nın başkanlığında Çankaya Kaymakamlığında yapılan toplantıya, Çankaya Kaymakamı Kadir Çakır, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Ali Sözen, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından Sorumlu Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Defterdar Vekili Tacettin Öztaş, Yatırım İzleme Müdürü Mehmet Turgutlu ve diğer ilgililer katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Bardakçı, toplantıda yaptığı sunumda, Çankaya sınırlarında bulunan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların mevcut öğrenci ve derslik sayıları hakkında bilgi verdi. Yapılan sunum üzerinde öncelikli olarak ihtiyaç duyulan bölgelerde inşa edilecek okullar ile yeni dersliklere ilişkin planlamalar yapıldı.

Toplantı sonunda değerlendirmede bulunan Vali Topaca, Çankaya'daki okul ve derslik sayıları ile ilgili mevcut durumu ve ihtiyaçları masaya yatırdıklarını belirtti.

İlgililerle bu konuda alınacak tedbirleri konuştuklarını kaydeden Topaca, "İlçemizin farklı bölgelerindeki acil olduğunu değerlendirdiğimiz derslik ihtiyaçlarını, Çankaya Belediyesinin de desteğiyle en kısa sürede giderecek tedbirleri alıyoruz. Bu toplantıda ortaya çıkan sonuçlar ve yapılan planlamalar ışığında, önümüzdeki süreçte ihtiyaç duyulacağı öngörülen yeni okullarımız ile ilgili çalışmalarımıza başlıyoruz. Hedefimiz, 2017 yılı sonuna kadar diğer ilçelerimizde olduğu gibi Çankaya ilçemizde de tüm okullarımızın tekli eğitime geçebilmesine olanak sağlayacak fiziki altyapıyı hazırlamaktır." ifadelerini kullandı.

Topaca, bu konuda verdiği destek dolayısıyla Belediye Başkanı Taşdelen'e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çankaya'nın Okul ve Derslik İhtiyacı İçin Harekete Geçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement