Çelik-İş Sendikası Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Çelik-İş Sendikası Açıklaması

Çelik-İş Sendikasından, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yürütülen Grup Toplu İş Sözleşmesiyle ilgili, "Metal işçisi artık 9-10 lira gibi bir saat ücretiyle çalışmak istemiyor.

05.12.2017 15:35

Çelik-İş Sendikasından, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile yürütülen Grup Toplu İş Sözleşmesiyle ilgili, "Metal işçisi artık 9-10 lira gibi bir saat ücretiyle çalışmak istemiyor. İnsan onuruna yaraşır, iş barışını sağlayıcı, iş yerine sahip çıkacak bir anlayışla toplu iş sözleşmesi sürecini tamamlamak istiyor." açıklaması yapıldı.

Sendikanın yazılı açıklamasında, MESS ile yürütülen Grup Toplu İş Sözleşmesi kapsamında dün yapılan son toplantıda uyuşmazlık tutanağı tutularak arabulucuya müracaat etme safhasına geçildiği bildirildi.

Açıklamada, MESS'in üç yıllık toplu iş sözleşmesi dayatacak bir politika izlediği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Görüyoruz ki MESS, üyelerimizden gelen bu taleplerimizi dikkate almadan, kendi bildiğini okumaktadır. Başta MESS olmak üzere şu bilinsin ki, üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda hazırladığımız taslağın kavgasını kanımızın son damlasına kadar vermek için mücadelemize devam edeceğiz.

Metal işçisi, artık 9-10 lira gibi bir saat ücretiyle çalışmak istemiyor. İnsan onuruna yaraşır, iş barışını sağlayıcı, iş yerine sahip çıkacak bir anlayışla toplu iş sözleşmesi sürecini tamamlamak istiyor. Bunun için Çelik-İş Sendikası hiçbir şeyden çekinmeden, ürkmeden üyelerinin taleplerini azami derecede sağlayacak bir toplu iş sözleşmesini masa başında bitirmek istiyor. MESS'in bu son oturumdaki dayatmacı tavrını, sendikalara ve çalışanlara karşı bir meydan okuma algısı olarak değerlendiriyor ve bunun karşısında sessiz ve tepkisiz kalmayacağımızı, grev de dahil bütün yasal haklarımızı kullanacağımızı belirtmek istiyoruz."

Çelik-İş Sendikasının üyelerinden gelen taleplerin çoğunu karşılayabilecek bir toplu iş sözleşmesini hayata geçirmek için bütün imkanlarıyla mücadeleyi sürdüreceğinin vurgulandığı açıklamada, "Önümüzdeki günlerde MESS'e bağlı iş yerlerimizin şubeleriyle yapacağımız, genel merkezdeki toplantıda yol haritamızı çizerek, MESS'in dayatmacı tavrına karşı bir dizi kararlar alıp, hayata geçirmek için sahalarda olacağız." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çelik-İş Sendikası Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement