Çevreci Öğrenciler Projeleriyle Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Çevreci Öğrenciler Projeleriyle Yarıştı

Ankara'da, Mamak Belediyesi ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinde başlatılan "Çevre Sizsiniz" projesinin ilk etabı olan "Çevre Tasarım Proje Şenliği" ödül töreni yapıldı.

17.01.2012 18:00

Ankara'da, Mamak Belediyesi ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinde başlatılan "Çevre Sizsiniz" projesinin ilk etabı olan "Çevre Tasarım Proje Şenliği" ödül töreni yapıldı.

Mamak Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende, şenlik kapsamında 4 kategoride düzenlenen ve 32 okulun katıldığı proje yarışmasında, değerlendirmeye alınan 45 eser arasından ödüle layık görülen proje sahiplerine ödülleri dağıtıldı.

Proje yarışmasında ilköğretim birinci kademede Mamak Alp Er Tunga İlköğretim Okulu "Çare Sizsiniz' projesiyle birinci, ikinci kademede Esentepe İlköğretim Okulu "Atık Malzemelerden Moda Tasarımı" projesiyle ikinci ve Ege Lisesi de

"Uyarı veren Çöp Kutusu" projesiyle üçüncü kademe birincisi oldu.

Yarışmada birincilik elde eden öğrenciye dijital fotoğraf makinesi, ikinci olan öğrenciye lazer yazıcı ve üçüncüye de Mp3 player hediye edildi.

Öğrenciler ödüllerini Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç'tan aldı.

İlçe Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, "Çevre Sizsiniz" projesinin öğrencilere çevre bilinci kazandıracağını belirterek, "Bu özgün proje ile çocuklarımız çevre bilincine sahip olacak. Projeyi bizlere kazandıran Mamak Belediye Başkanımıza ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de projenin Mamak'ta uygulanmasının önemini belirtti. Akgül, "Bugün birinci etabının ödül töreni gerçekleşen proje iki ayrı anlam taşıyor. Mamak yıllardır gecekonduları ve Mamak Çöplüğü ile anıldı. Kirletmeme kültürünü ve çöpü çöpe atmayı hedefleyen projenin ilk ayağını Mamak Çöplüğü'nde gerçekleştirdik" diye konuştu.

İlçe Milli Müdürü Kadir Kılıç da bu proje ile çocukların kirletmemeyi ve çöpü çöpe atmayı büyük ölçüde öğrendiklerini söyledi.

Daha önce temizlemeye yönelik birçok proje yapıldığını anlatan Kılıç,

"Çöpün çöpe atılması ve geri dönüşüm sağlanması hedeflenerek çocuklara çöpü çöpe atmalarını öğretmek istedik ve bu projeyi hayata geçirdik. Herkes bu işe gönül verdi. Denizi, doğayı, sokağı hep birileri temizliyor. Bu proje ile kimse bir başkasının çöpünü temizlemek zorunda kalmasın istedik. Çocuklarımıza hiç kirletmemeyi öğretmek istedik" şeklinde konuştu.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çevreci Öğrenciler Projeleriyle Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement