İran'da başka yurt dışında başka! Hamaney'in torunu New York'ta açık elbise ile görüntülendi - Son Dakika
Dünya

İran'da başka yurt dışında başka! Hamaney'in torunu New York'ta açık elbise ile görüntülendi

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in torunu ABD'nin New York ziyaretinde açık elbise ile görüntülendi. Hamaney'in torunu arabadan inip hızla uzaklaşırken, bölgedeki göstericiler durumu protesto etti.

12.05.2024 18:51  Güncelleme: 19:13

New York'a giden İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in torunu dizine kadar inen açık elbise ile görüntülendi. Arabadan inen Hamaney'in torunu, protesto edilince hızla bölgeden uzaklaştı.

HAMANEY'İN TORUNU NEW YORK'TA AÇIK ELBİSE İLE GÖRÜNTÜLENDİ

İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney'in torununn New York ziyareti ortalığı karıştırdı. Bir araçtan inen Hamaney'in torunu açık elbise ile görüntülendi. Dizine kadar siyah elbise giyen Hamaney'in torunu, protestocuları görünce hızla uzaklaştı.

"TORUNUNUN GİYDİĞİNE BAKIN"

Hamaney'in torununu gören bazı İran vatandaşları, "İran'da kızlarımız saçlarını örtmedikleri için öldürülürken, torununun giydiğine bakın" diyerek protesto etti.

İRAN'DA MAHSA EMİNİ PROTESTOLARI

İran'da Mahsa Emini'nin ahlak polisi tarafından gözaltına aldıktan sonra hayatını kaybetmesi nedeniyle ülke genelinde protesto gösterileri düzenlenmişti. Protestolarda başörtüsü takmayan kadınlar kameralarla tespit edilmeye başlanmıştı.

İRAN'DA BAŞÖRTÜSÜ TAKMAYAN KADINLAR CEZALANDIRILIYOR

İran İslam Hukuku Ceza Kanunu 638'inci maddesine göre, zorunlu başörtüsü kuralını çiğneyenlere 10 gün ile 2 ay arasında hapis cezası veriliyor. Ancak İran yasalarına göre 3 aydan az cezalar para, sürgün veya işten uzaklaştırılmaya çevrilebiliyor. İnsanları "başörtüsü kuralına ihlale davet etme" suçu işleyenler ise "bozgunculuğa teşvik" kapsamında değerlendirilerek 1 ila 10 yıl hapis istemiyle yargılanıyor.

İran\'da başka yurt dışında başka! Hamaney\'in torunu New York\'ta açık elbise ile görüntülendi

Son Dakika Dünya İran'da başka yurt dışında başka! Hamaney'in torunu New York'ta açık elbise ile görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Murat KANDAZ: İran zaten İslam devleti değil 151 14 Yanıtla
    Bu Kim: özellikle baştakileri öyle 67 3 Bu Kim: insanlari dinle sömüren kişiler baştakileri oysa alakalari bile yok bizim bilmedigimiz ne kadar kirli çarşaflari vardir kim bilir 31 3 Tahsin Mehdevi: İran İslâmî olmaya gayret eden bir ülke, İslâm iddiasında değil baştaki yönetim zaten. 9 9
  • Mecoli: Yönetildikleri yerde özgürler 39 0 Yanıtla
  • yakup suri : Başka ne bekliyodunuz ki... 18 2 Yanıtla
  • mesut uluç: hz peygamberin amcası da inanmıyordu ama hz. muhammed efendimiz öldürmedi onu.herkes kendine 2 6 Yanıtla
    Ahmit: herkes kendine derken ne demek istiyorsun..? 0 4
  • FERİT AVCI: Sınır kapısında kıyafet değişiyorlar tc tarafına geçtikleri gibi çarşaf çıkarılıyor İran tarafına geri dönüşte yine çarşafa maalesef 8 0 Yanıtla
  • Ahmed Mehmed: Bir tane müslüman ülke söyleyin, dört başı mamur olsun. Bizden geçti o işler 1 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement