Çiftçilerin Sorunları Meclis'te Gündemde - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çiftçilerin Sorunları Meclis'te Gündemde

04.11.2025 19:33

CHP'li Sarıbal, çiftçilerin maliyet sorunlarına dikkat çekerek çözüm önerilerini açıkladı.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, çiftçilerin sorunlarına ilişkin, "Yem girdi maliyetlerinin azaltılması, hayvan hastalıklarıyla mücadelenin yaygınlaştırılması çok önemli bir sorun olarak karşımızda durmakta ve çözümü de kendi içinde barındırmaktadır." dedi.

Sarıbal, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bu yıl üretimde ciddi düşüş yaşandığını, eylül itibarıyla çiftçinin bankalara olan tarım amaçlı kredi borcunun 1 trilyon 110 milyar liraya ulaştığını dile getirdi.

Çiftçilerin maliyetleri artarken, ürünlerini de yeterli fiyata satamadığını kaydeden Sarıbal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Belki de en büyük problem bu. Pamuk, mısır ve mercimekte hemen hemen yıllardır değişmeyen fiyatlarla karşı karşıyayız. Maliyetlere göre taban fiyat oluşturulması temel ve önemli bir gerekçedir. Yem girdi maliyetlerinin azaltılması, hayvan hastalıklarıyla mücadelenin yaygınlaştırılması çok önemli bir sorun olarak karşımızda durmakta ve çözümü de kendi içinde barındırmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Çiftçilerin Sorunları Meclis'te Gündemde - Son Dakika


Advertisement