Çorumlular Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Çorumlular Bir Araya Geldi

Antalya'daki Çorumlular, aralarındaki dayanışmayı güçlendirmek ve ihtiyacı olan öğrencilere burs sağlamak amacıyla bir araya geldi.

01.12.2012 10:07

Antalya'daki Çorumlular, aralarındaki dayanışmayı güçlendirmek ve ihtiyacı olan öğrencilere burs sağlamak amacıyla bir araya geldi.

Hillside Otel'de Çorum Kültür ve Eğitim Vakfı (ÇEKVA) tarafından düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ÇEKVA Antalya Şube Başkanı Kemal Koçak, Ahşap Geliştirme Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Söylemez, Hitit Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sait Börekçi, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Alpagot ile Çorumlu iş adamları katıldı.

ÇEKVA'nın geçen seneki faaliyetlerinin anlatıldığı sunumun ardından konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı ve ÇEKVA kurucularından Mustafa Akaydın, kendisinin de Çorumlu olduğunu belirterek, hemşehri kültürüne çok önem verdiğini söyledi.

Akaydın, iki büyük gurura sahip olduğunu dile getirerek, bunların Antalya gibi dünyanın en güzel kentinin belediye başkanı olmak ile Çorumlu olarak belediye başkanı olmak olduğunu kaydetti.

Antalya'da yaklaşık 10 bin Çorumlu'nun yaşadığını bildiren Akaydın,

"Onlarla sık sık beraber oluyorum, bundan da gurur duyuyorum. Kendi kültürlerine sahip çıkan çok güzel insanlar" dedi.

ÇEKVA Antalya Şube Başkanı Kemal Koçak ise ÇEKVA olarak geçen sene 40 öğrenciye burs verdiklerini belirterek, amaçlarının bu sayıyı artırmak olduğunu vurguladı.

ÇEKVA'nın 2002 yılından beri faaliyet gösterdiğine dikkati çeken Koçak, maddi ve manevi katkıları ile destek sağlayan herkese teşekkür etti.

Konuşmalarının ardından ÇEKVA'ya maddi ve manevi destekte bulunanlara teşekkür plaketi verildi. Daha sonra maddi durumu sıkıntılı öğrenciler için burs toplandı.

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çorumlular Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement