Çukurova'da Kültür-sanat - Son Dakika
Yerel

Çukurova'da Kültür-sanat

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) sahnesinde bu hafta, "Yunus Emre", "Matruşka" ve "Kayıp Bolluk Ülkesi" adlı oyunlar seyirciyle buluşurken, Çukurova Devlet Senfoni Orkestarası (ÇDSO) ise devlet sanatçısı Gülsin Onay'ın solistliğinde konser verecek.

01.12.2011 13:00

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) sahnesinde bu hafta, "Yunus Emre", "Matruşka" ve "Kayıp Bolluk Ülkesi" adlı oyunlar seyirciyle buluşurken, Çukurova Devlet Senfoni Orkestarası (ÇDSO) ise devlet sanatçısı Gülsin Onay'ın solistliğinde konser verecek.

Bu sezon 30. yılını kutlayan ADT, kuruluşunda sergilediği ilk oyun olan Recep Bilginer'in yazdığı "Yunus Emre"yi, 1, 2, 3 ve 6-7 aralık tarihlerinde yeniden sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Allah'a uzanan zor ve çetin yolun dramatik ve trajik anlatımı olan Yunus Emre oyununun rejisörlüğünü Zafer Kayaokay, müzik ve koreografisini ünlü halk müziği şarkıcısı Mazlum Çimen gerçekleştiriyor.

Anadolu coğrafyasının 1200'lü yıllardaki durumu, yaşam biçimi, ayakta kalabilme çabası Yunus Emre'nin dilinden, Türk tiyatrosunun duayeni merhum Recep Bilginer'in kalemi ile can buluyor. Oyunda, bir taraftan Moğol baskısı, bir taraftan taht kavgası ve Anadolu insanının acıları, sancıları ve yaraları Yunus'un nefesi ile tedavi oluyor.

ADT, Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı ve Hakan Boyal'ın yönettiği, geçtiğimiz sezon yoğun ilgi görerek kapalı gişe oynayan "Matruşka" adlı tiyatro oyununu kısa bir süre için yeniden sahneleyecek.

Gökhan Doğan ve Derya Keyf'in rol aldığı oyun, 1, 2 ve 7 Aralık tarihlerinde izlenebilecek. Oyunda, "kadın-erkek ilişkilerinde bir türlü yaratılamayan dürüst ve uygar tavır" mizahi bir üslupla sorgulanıyor.

Ayrıca ADT, Harun Özer'in yazdığı ve Ebru Kara'nın yönettiği "Kayıp Bolluk Ülkesi" adlı çocuk oyununu, 4 ve 7 Aralık tarihlerinde küçük seyircilerle buluşturacak.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO), yarın şef Burak Tüzün yönetiminde ve solistler devlet sanatçısı Gülsin Onay'ın piyanosu eşliğinde Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda konser verecek. Konserde, Nevit Kodallı'nın "Telli Turna", Semih Korucu'nun "Sarsılmışlar için müzik", Adnan Saygun'un "Piyano Konçertosu No.1 Op.54" adlı eserleri seslendirilecek.

-Mersin-

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), çocuk oyunu "Kuklacı"yı sahnelemeye devam ediyor.

Ferdi Merter'in kaleme aldığı ve Melih Seskır'ın bestelediği oyun, 8 Aralık Perşembe günü Kültür Merkezi'nde çocukların beğenisine sunulacak. Melih Öztürk'ün sahneye koyduğu, koreografisi Tolga Ergen'e ait eserin sahne tasarımını Alev Tol, ışık düzenini ise İbrahim Avcı gerçekleştiriyor.

MDOB eğitim etkinlikleri kapsamında 5 Aralık Pazartesi günü Atatürk Evi ve Müzesi'nde Piyano Eşlikli Şan Konseri verecek. Konser ücretsiz olarak izlenebilecek.

MDOB, ayrıca besteci Selman Ada'nın 50. Sanat Yılı olması dolayısıyla 6 Aralık Salı günü Kültür Merkezi'nde konser verecek.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çukurova'da Kültür-sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement