Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan Ve Yusuf Aslan'ın İdamı - Son Dakika
Güncel

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan Ve Yusuf Aslan'ın İdamı

Adana'da bazı sivil toplum kuruluşları, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'nın idamının yıl dönümü dolayısıyla anma yürüyüşü düzenledi.

06.05.2011 20:40

Adana'da bazı sivil toplum kuruluşları, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'nın idamının yıl dönümü dolayısıyla anma yürüyüşü düzenledi.

5 Ocak Meydanı'nda toplanan bazı derneklerin üyeleri, ellerinde 'Bu tarih bizim' yazan ve idam edilen kişilerin fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyarak, Çakmak Caddesinden İnönü Parkı'na kadar yürüdü. Yürüyüşte sloganlar atan gruba, bazı vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

İnönü Parkı'nda toplanan grup adına konuşma yapan Mert Özçelik, "İdam edilen üç gencin, Türk ve Kürt halklarının eşit ve kardeşçe yaşaması için mücadele ettiklerini" savunarak, "6 Mayıs 1972 Türkiye devrimci hareketinin dönüm noktalarından biridir. Bu tarih ne 'haksız yere verilmiş bir ceza' ne de 'iyi gençlerin yanlışlıkla öldürülmesi' olarak asla ele alınamaz. Bu tarih bizimdir" dedi.

Özçelik, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'ın avukatlığını yapan Halit Çelenk'in 39 yıl sonra 'dava arkadaşları' ile aynı gün ölmesinin "tesadüf" olmadığını savundu.

Grup, açıklamanın ardından slagonlar atarak dağıldı.

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan Ve Yusuf Aslan'ın İdamı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement