Dha Yurt Bülteni 5 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni 5

Dha Yurt Bülteni 5 Önce Dövdüler Sonra Bıçakla Yaraladılar *Yaralıyı Hastaneye Götüren Ambulans Şoförüne Silah Çekip, Bıçakla Yaraladılar 1)Can Kurtarmaya Gitti Canını Zor Kurtardı Bursa'da Bu Sabah Meydana Gelen Trafik Kazasında Yaralanan Yeşim Canpolat'ı (35) Hastaneye Getiren Ambulans Sürücüsü Suat Altay (38), Yanında Oturan Ve Aracı Daha Hızlı Sürmesini İsteyen Canpolat'ın Alkollü Olan Nişanlısı Mustafa Akbulut (36) Ve Arkadaşı Yusuf Ziya Bıyıklı (26) Tarafından Uyarıldı

18.11.2010 12:58

DHA YURT BÜLTENİ 5

ÖNCE DÖVDÜLER SONRA BIÇAKLA YARALADILAR

*Yaralıyı hastaneye götüren ambulans şoförüne silah çekip, bıçakla yaraladılar

1)CAN KURTARMAYA GİTTİ CANINI ZOR KURTARDI

BURSA'da bu sabah meydana gelen trafik kazasında yaralanan Yeşim Canpolat'ı (35) hastaneye getiren ambulans sürücüsü Suat Altay (38), yanında oturan ve aracı daha hızlı sürmesini isteyen Canpolat'ın alkollü olan nişanlısı Mustafa Akbulut (36) ve arkadaşı Yusuf Ziya Bıyıklı (26) tarafından uyarıldı. Daha fazla hız yapamayacağını söyleyen sürücü yaralı yakınlarının kendisine saldırması sonucu ambulansı durdurdu. Bıçaklı saldırıya uğrayan Altay canını zor kurtarırken, ambulanstaki sağlık görevlileri ise telsiz ile merkezlerinden 'Ne olur bizi kurtarın" diyerek yardım istediler. Merkez Yıldırım İlçesi Erikli Mahallesi Erikli Kavşağı'nda sabah saat 07.00'de meydana gelen trafik kazasında, Yeşim Canpolat yaralandı. Kazanın ardından haber verilmesi sonucu olay yerine 112 Acil Servis'e ait ambulans ve sağlık ekipleri kısa sürede ulaştı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı Yeşim Canpolat, sağlık ekipleri ve nişanlısı ile erkek arkadaşlarının yardımıyla ambulansa bindirildi. Bu sırada Canpolat'ın nişanlısı Mustafa Akbulut ile arkadaşı olan Yusuf Ziya Bıyıklı Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne hareket eden ambulansın önüne oturdular. Aşırı alkollü oldukları belirlenen Akbulut ve Bıyıklı, ambulansın sürücüsü olan Suat Altay'ı aracı daha hızlı sürmesi için uyardılar.

ÖNCE DÖVDÜLER SONRA BIÇAKLA YARALADILAR

Ambulansın önünde oturan alkollü gençler, "Trafik çok sıkışık. Daha fazla hız yapmam mümkün değil." diyen sürücüye yumruk attılar. Şaşıran sürücü, aracı sağa çekip ambulanstan indi. Bu sırada "Neden gitmiyorsun" diye bağıran alkollü gençler belinden çıkardıkları bıçakla saldırdıkları Suat Altay'ı sol elinden bıçakladılar. Can kurtarmak için uğraşırken can derdine düşen ambulans görevlileri, cep telefonu ve telsiz ile merkezlerini uyararak 'Ne olur bizi kurtarın' diyerek yardım istediler. Bir süre sonra polisleri karşılarında gören alkollü iki kişi kaçarken ekipler, yaralı genç kızın hastaneye gitmesi için ambulansa eşlik ettiler.

Yeşim Canpolat ile parmağından yaralanan ambulans sürücüsü Suat Altay Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken polisler kaçan Mustafa Akbulut ve Yusuf Ziya Bıyıklı'yı yakaladılar. Polise direnen ve karşı gelen zanlılar sorgulanmak üzere Ertuğrul Gazi Polis Merkezi'ne getirildiler. Görüntü Dökümü:

- ------------------------

- Zanlıların polis merkezine getirilişi

- Saldırıya uğrayan ambulans sürücüsü ve görevlilerin görüntüsü

- Ambulanstaki isağlık görvelisinin olayı anlatması

- Ambulans sürücüsünün ve ambulans görevlilerinin polis aracına bindirilmeleri

- Ambulansın görüntüsü

Haber-Kamera: Uğur SAĞLAM/ BURSA (DHA)

=============

2)İKİ ORMAN İŞÇİSİ ÖLÜ BULUNDU ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, orman işçisi Uğur Bekret (39) ile Yüksel Akyel (35) kaldıkları barakanın önünde ölü bulundu. Şarapla birlikte içtikleri ispirto yüzünden öldüğü sanılan iki işçinin kesin ölüm nedeni yapılacak otopsi sonucunda belirlenecek.

Balık satarak geçimini sağlayan Sezer Akın (51), dün (Çarşamba) öğle mantar toplamak için Bayramiç'e bağlı olan Kazdağı eteklerindeki Çırpılar Köyü'ne gitti. Bir süre mantar toplayan Akın, saat 19.30 sıralarında dönüş için yola koyuldu. Akın, Çırpılar Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin ağaç seyreltme işinde çalışan işçilerin kaldığı barakanın önüne geldiğinde iki erkeği yerde ölü olarak buldu. Akın, hemen Çırpılar Köyü'ne gidip, durumu Sınırlı Sorumlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uzunoğlu ve jandarmaya bildirdi. Olay yerinde jandarmanın yaptığı incelemede, ölen iki kişinin arkadaşlarının bayram tatiline gitmesinin ardından ağaç kesim işine devam etmek için kalan orman işçileri Uğur Bekret (39) ile Yüksel Akyel (35) olduğu belirlendi. Üzerinlerinde herhangi bir darp ve kesici delici alet yarasına rastlanmayan iki orman işçisinin cesetleri yanında üç şarap ile bir ispirto şisesi bulundu. Şarapla birlikte içtikleri ispirtodan zehirlenerek öldükleri sanılan ikisi de bir süre önce eşlerinden boşandığı öğrenilen Bekret ve Akyel'in cenazeleri kesin ölüm nedenlerinin tespiti için Bursa Adli tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Evciler Köyü Muhtarı Fethi Çakıroğlu, ölü bulunan Bekret ile bir çocuk babası Akyel'in samimi arkadaş olduklarında, daha önce köyde kahvecilik yaptıklarını işleri bozulunca da orman işçisi olarak çalışmaya başladıklarını belirterek, ''İkisi de çok alkol alırdı. Hatta zaman zaman ispirto da içerlerdi' dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

==============:

- Ölen iki orman işçiinin opakları

- Kazdağı'ndan görüntü

- İki orman işçisinin önünde ölü bulundukları barakanın görüntüsü

- Evciler Köyü Muhtarı Fethi Çakıroğlu ile röp.

Haber-Kamera: Fatih DALDAL/ BAYRAMİÇ, (DHA)

=============

EMNİYET VE İŞADAMLARI KESTİ 3)NUSAYBİN'DE 200 AİLEYE KURBAN ETİ DAĞITILDI

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde işadamları ve Emniyet Müdürlüğü ortaklaşa olarak 200 aileye kurban eti dağıttı. Nusaybin İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Kara ve bazı işadamları ortaklaşa aldıkları kurbanlıklar, toplu halde kesimi yapılarak, etleri yardıma muhtaç 200 aileye dağıtıldı. Kurban etlerini ailelerin kapısına götürerek dağıtan İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Kara, "Emniyet olarak Nusaybinli işadamları ile birlikte ortaklaşa kestiğimiz kurbanları, daha önce tespit ettiğimiz fakir ve özürlü olan ailelere ulaştırdık. Birlik ve beraberlik içersinde olmaya yönelik böyle bir etkinlik yaptık. Kurban kesemeyen onlarca vatandaşımız var. Bu bayramda onları unutmadığımızı göstermek adına böyle bir uygulama başlattık" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

- -------------------------------

- Emniyetin tabelası

- Emniyet önünde polislerin elinde kurban eti poşetleriyle,

- Emniyet Müdürü Abdullah Kara'nın konuşması

- Evin kapısını çalan polisler - Ailelere yardım poşetleri verilirken

- Aileler, polislere kolonya ve şeker verirken

- Yardımları alan ailelerin konuşmaları

- Emniyet Müdürü Kara, sokaktan geçen yaşlı bir kadının bayramını kutlarken

- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet ALİ BULUN/NUSAYBİN (Mardin), DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni 5 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement