Dörtyol'da Turunçgil Ürünleri Yarışması - Son Dakika
Yerel

Dörtyol'da Turunçgil Ürünleri Yarışması

Dörtyol İlçesinde, 'Milli Mücadele'de İlk Kurşun'un Atılmasının 92

20.12.2010 11:31

Dörtyol ilçesinde, 'Milli Mücadele'de İlk Kurşun'un atılmasının 92. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen, 'Turunçgil Ürünleri Yarışmaları'nda dereceye girenlere Cumhuriyet altını dağıtıldı.

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, yarışmadan sonra yaptığı açıklamada, Tarım Müdürlüğü ile düzenledikleri yarışmadaki hedefin ilçenin en önemli tarımsal ürünü olan narenciye yetiştiricilerini teşvik etmek olduğunu söyledi.

Keskin, önümüzdeki yıllarda kapsamlı bir şekilde narenciye festivali düzenleyerek ilçenin tanıtımına katkı sağlayacaklarını kaydetti.

Juri üyeliklerini, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Ziraat Fakültesi araştırma görevlileri Dr. Müge Kamiloğlu ve Ercan Yıldız, İlçe Tarım Müdür vekili Nihat Şakiroğlu, ziraat mühendisi Durmuş Üstün ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hasan Eker'in yaptığı yarışmada, 'Washington Portakalı' dalında Bilgehan Tanın, 'Satsuma Mandalina' dalında Muhammed Veli Özel, 'Greyfurt' dalında Nedim Tel birinciliği elde ettiler.

Dereceye girenlerin Cumhuriyet altını ve teşekkür belgelerini, Belediye Başkanı Keskin, MKÜ Rektörü Prof. Dr. Salih Güder, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün tarafından dağıtıldı.

(AÖ-RŞ-MUT) - HATAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dörtyol'da Turunçgil Ürünleri Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement