Efsanevi Flütist Emmanuel Pahud CRR'de - Son Dakika
Magazin

Efsanevi Flütist Emmanuel Pahud CRR'de

Efsanevi Flütist Emmanuel Pahud CRR\'de

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu hafta mini bir flüt festivaline sahne olacak.

18.12.2013 15:50  Güncelleme: 15:49

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu, bu hafta mini bir flüt festivaline sahne olacak. Klasik müzik dünyasının en sevilen, en aktif, en başarılı ve en popüler temsilcilerinden Berlin Filarmoni Orkestrası'nın efsanevi solo flütisti Emmanuel Pahud, iki seçkin oda müziği programının yıldızı olarak CRR'de müzikseverlerle buluşacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu, bu hafta yılın en önemli oda müziği etkinliklerine imza atacak. CRR Konser Salonu'nda iki gün sürecek ve adeta bir mini flüt festivali gibi geçecek olan konserler kapsamında Les Vents Français & Eric Le Sage ile Emmanuel Pahud ve Christian Rivet etkinliklerinin ilk konseri tam bir oda müziği şöleni vaat ediyor.

20 Aralık Cuma günü gerçekleşecek ilk konserde, klasik müzik dünyasının en başarılı ve en popüler temsilcilerinden Berlin Filarmoni Orkestrası'nın solo flütisti Emmanuel Pahud ile her biri enstrümanlarında çok başarılı isimlerden oluşan topluluğu Fransız Nefesli Çalgılar Beşlisi ve Avrupa'nın en iyi piyanistlerinden Eric Le Sage; Farrence, Rimsky-Korsakov ve Thuille'nin eserlerini yorumlayacak.

21 Aralık Cumartesi günü ise, dünyanın en ünlü flütistlerinden Emmanuel Pahud, gitarist Christian Rivet ile zengin ve muhteşem bir program eşliğinde CRR Konser Salonu'nda flüt ve gitarın birlikteliğiyle şık, zarif ve sihirli bir dünyaya davet ediyorlar dinleyicileri.

Barok müziğin dahi ustalarından Georg Fredrich Handel'in çok sevilen "Sol Minör Flüt Sonatı"yla Hindistan'ın büyük üstadı Ravi Shankar'ın meditatif başlayan ama açıldıkça şırıl şırıl akan tılsımlı "Todi Raga"sı, 19. yüzyılın dikkat çeken bestecilerinden Francesco Molino'nun flüt-gitar için yazdığı enfes sonatı, Astor Piazzola'nın her zamanki ateşiyle tüten "Tango'nun Tarihi" parçası, geçtiğimiz sene 104 yaşında hayatını kaybeden dünyaca ünlü Amerikalı besteci Elliott Carter'ın, ismini Petrarca'nın bir sonesinden alan solo flüt için lirik bir modern eskizi, Casablanca doğumlu sefardik asıllı İspanyol ve Fransız besteci Maurice Ohana'nın solo gitar için sakin ve düşsel bir parçası, 20. yüzyılın en önde gelen bestecilerinden Bela Bartok'un en çok yorumlanan eserlerinden büyüleyici Romen halk ezgileri ve konserin gitaristi Christian Rivet'nin "Clap" adlı sürpriz eseri dinleyicilere birbirinden çok farklı yapıtlardan oluşan evrensel ve unutulmaz bir yolculuk vaat ediyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Efsanevi Flütist Emmanuel Pahud CRR'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement