Enkazlar Arasından Yükselen "Umut Şarkıları" - Son Dakika
Kültür Sanat

Enkazlar Arasından Yükselen "Umut Şarkıları"

İsrail'in geçen yıl 51 gün boyunca saldırılar düzenlediği ve 2 binden fazla kişinin öldüğü, 10 binden fazla kişinin yaralandığı Gazze'de iki kardeş, saldırılar sonucu yerle bir olan binaların enkazı arasında şarkılar söyleyerek, şehirde hayatın durmadığı mesajını vermeye çalışıyor.

11.06.2015 12:27

ULA ATAULLAH - İsrail'in geçen yıl 51 gün boyunca saldırılar düzenlediği ve 2 binden fazla kişinin öldüğü, 10 binden fazla kişinin yaralandığı Gazze'de iki kardeş, saldırılar sonucu yerle bir olan binaların enkazı arasında şarkılar söyleyerek, şehirde hayatın durmadığı mesajını vermeye çalışıyor.

Yıkılan bir binanın enkazına İngilizce yazılan  "Gazze'yi seviyorum" grafitisi önünde oturarak gitar çalan Muhammed Şuman'a kız kardeşi Gade Şuman güzel sesiyle eşlik ediyor. Gazze'nin elemden uzak bir yüzü daha olduğunu anlatmak isteyen Şuman kardeşler, sosyal medya aracılığıyla  da yeteneklerini göstermeye ve kabiliyetlerini geliştirmek için bu alanın uzmanlarıyla iletişim kurmaya çalışıyor.

Gazze'deki Edward Said Ulusal Müzik Konservatuarı'nda okuyan ayrıca birçok yarışmada derece alan Muhammed Şuman, "Müzik bütün halkların ortak dili. Ben ve Gade, dünyaya Gazze'de savaş, ölüm ve yıkımın dışında bir hayat olduğunu anlatmak istiyoruz" dedi.

Gazze'deki Ezher Üniversitesi'nde Eczacılık bölümünde okuyan Gade Şuman, "Çocuklar, Kudüs, vatan ve güzel bir anlam taşıyan her şey için şarkı söylüyorum" diye konuştu.

Küçükken Suudi Arabistan'da yıl sonu müsameresinde Filistinle ilgili bir şarkı söylemek için çıktığı sahnede ağladığını anlatan Şuman, Gazze'nin sesini dünyaya ulaştıran bir sanatçı olmayı hayal ettiğini dile getirerek, "Şimdi de küçük bir kız çocuğuyum ancak artık utanmıyorum kendime ve yeteneklerime güveniyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Enkazlar Arasından Yükselen 'Umut Şarkıları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement