Erguvan Festivali Etkinliğe Doymuyor - Son Dakika
Güncel

Erguvan Festivali Etkinliğe Doymuyor

Erguvan Festivali Etkinliğe Doymuyor

Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen 13. Erguvan Festivali dolu dolu programıyla ilçe ve bölge halkıyla buluşmaya devam ediyor.

13.07.2012 11:44

Geleneksel olarak her yıl yapılan festivalin 13.sü birçok etkinlikle 4. gecesini de coşkuyla yaşadı. Saat 19.00'da sokak basketbolu ile başlayan etkinlikler gece boyu da devam etti. Ferhatpaşa İlköğretim Okulu bahçesinde kozlarını paylaşan basketbol grupları uzun saatler ter döktü. Her yaştan sporcunun katıldığı turnuva çok renkli görüntülere sahne oldu. Tribünlerdeki seyirciler de sporcuların heyecanına ortak oldu. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da bu zorlu maratonda sporcuları yalnız bırakmadı. Tribündeki kalabalığın arasında yerini alan Başkan Cem Kara, hem turnuvayı izledi hem de turnuvayı izleyen vatandaşlarla sohbet etti. Turnuvada galip gelen takımlar bir kez daha sahaya çıkarak final oynayacak.

FESTİVAL SAHNESİ'NDE YOK YOK

Turnuvanın ardından festival sahnesine Çatalca Belediyesi Tiyatro Ekibi çıktı. Romanların hayatını mizahi bir anlayışla ele alan grup, sergiledikleri orta oyunla izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Tiyatro grubunun ardından Çatalcalı gençlerin oluşturduğu hip hop grubu sahne aldı. Rap şarkılarıyla seyircileri etkileyen grup, rap severlere unutulmaz bir konser yaşattı. Müziğin, tiyatronun ve sporun bir arada yaşandığı festival sahnesine bu kez de defile eklendi. Bindallı Gelinlik ve Abiye Moda Evi'nin kreasyonu festival sahnesini renk renk elbise, gelinlik ve bindallı modelleriyle süsledi. Kreasyonun mimarı Münevver Çoban defilenin ardından sahneye gelerek Başkan Cem Kara'ya böyle bir festival düzenlediği ve kendilerine de yer verdikleri için teşekkür etti.

Çoban'a plaketini vermek üzere sahneye gelen Başkan Cem Kara: 'Demek ki insanımız girişimci; insanımıza fırsat tanındığında yeteneklerini rahatlıkla ortaya koyabiliyor. Sahnede her şey çok güzeldi ancak arkada da birçok insan çalıştı. Dikimleri yapmakla onları hazırlamakla uğraştı. Öğretmenlik geçmişimden biliyorum, bunlar çok ciddi bir emek gerektiriyor. Şahsım adına kutluyorum, tebrik ediyorum' diyerek, akabinde Münevver Çoban'ın Van depreminde bölgeye yardım göndermesinden duyduğu mutluluğu paylaşan Başkan Cem Kara, 'Yaşamda depremler ve kötü durumlar yaşanabiliyor. Yaraların iyileşmesi uzun zaman alıyor ancak hayat bir şekilde devam ediyor. İnsanlar depremle de karşılaşsa selle de karşılaşsa yangınla da karşılaşsa hayatı erteleme şansımız yok. Deprem bölgesinden döndükten sonra Münevver Çoban'la görüştük kendisi bana 'orda insanlar nişan yapıyorlar, düğün yapıyorlar, o bölgedeki insanlarımıza abiye, nişanlık göndereceğim' dedi. Onun yaptığı bu yardımlarla da çok sayıda insanımız nişanlarını düğünlerini yaptı.

Bu yüzden önce Çatalcalıların göstermiş olduğu duyarlılığa daha sonra da Münevver Çoban'a teşekkür ediyorum' dedi. Bu konuşmanın ardından mikrofonu alan Münevver Çoban bu tebrik üzerine duygusal anlar yaşayıp Başkan Cem Kara'ya kendilerine bu olanağı tanıdığından dolayı bir kez daha teşekkür ederken gözyaşlarını tutamadı. Çoban'a plaketini sunduktan sonra defilenin mankenlerinin de Başkan Cem Kara'ya bir hediyesi vardı. Gösteri bitiminde çıkarttıkları Türk bayrağını Başkan Cem Kara'ya sunan mankenler 10. Yıl Marşı eşliğinde defileyi bitirdi. Bayrağı öperek teslim alan Cem Kara bayrağı havaya kaldırarak duyduğu mutluluğu gösterdi. Yapılan bu jest tüm izleyicilerden yüksek alkış aldı. Gecenin beklenen ismi Ahmet Selçuk İlkan'ın sahne sırası yaklaşmaya başladığı andan itibaren binlerce insanın doldurduğu Ziya Altınoğlu Stadyumu alkışlarla inledi. Sahneye orkestrası ile beraber çıkan İlkan, yıllardır insanların gönlünde taht kurmuş şiirleri ve tiyatral havasıyla şiirlerini seslendirirken vatandaşlar da hep bir ağızdan sanatçıya eşlik etti.

İlerleyen saatlerde İlkan sahnenin aşağına inerek protokole yaklaştı ve şiirlerinin hikayelerini tüm dinleyenlerle paylaştı. Bugüne kadar dünyada şiirleri en çok bestelenen kişi olduğunun bilgisini veren İlkan, bugüne dek yazılmış ünlü şarkılarını da orkestrası eşliğinde söyledi. Vatandaşlarla sürekli göz temasında olan samimi sanatçı İlkan, vatandaşlarla birlikte şiirlerini ve şarkılarını seslendirdi. Stadyum şiir ve şarkıların ezgileriyle dolarak dinleyenleri mest etti.

BAŞSAVCI DA FESTİVALDE

Çatalca Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Onur Dinç de festivalin 4.gecesinde Başkan Cem Kara'yı yalnız bırakmadı. Protokolde Başkan Cem Kara'nın yanında yerini alan savcı gösterileri keyifle izledi. Ahmet Selçuk İlkan'ın şarkılarına da keyifle eşlik eden savcı festivale destek oldu. Konser bitiminde Ahmet Suçluk İlkan' a plaketini vermek üzere sahneye çıkan Dinç, böyle bir gecede bulunmaktan duyduğu keyfi dile getirerek ve plaketi Başkan Cem Kara ile vermek istediğini söyleyerek Başkan Kara'yı da sahneye davet etti. Plaketi verilen sanatçı İlkan, 'Böyle bir festivalde bulunmaktan; sizlerle, güzel Çatalca'nın güzel insanlarıyla birlikte olmaktan çok mutlu oldum. Belediye Başkanı Cem Kara'yı böyle bir festival düzenlediği için ve davet ettiği için teşekkür ediyorum' dedi.

13. Erguvan Festivali'nin 4. gecesi de birçok etkinlik ve konserle tamamlandı. Stadyum çıkışı Cem Kara her gece olduğu gibi stantları gezerek esnafla sohbet edip hayırlı işler diledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erguvan Festivali Etkinliğe Doymuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement