Eski York Düşesi Ferguson da "3. Yargı Paketi"Nden Yararlandı - Son Dakika
Güncel

Eski York Düşesi Ferguson da "3. Yargı Paketi"Nden Yararlandı

Eski York Düşesi Ferguson da "3. Yargı Paketi"Nden Yararlandı

"özel hayatın gizliliğini basın ve yayın yoluyla ihlal" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle yargılandığı davada "kovuşturmanın ertelenmesine" karar verildi.

21.12.2012 11:32

Barış Kılıç - Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Saray Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde çekilen ve bir İngiliz kanalında yayınlanan görüntülerle ilgili eski York Düşesi Sarah Ferguson'un

"özel hayatın gizliliğini basın ve yayın yoluyla ihlal" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapisle yargılandığı davada "kovuşturmanın ertelenmesine" karar verildi.

Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi'nin gerekçeli kararında, "Ferguson hakkında, rehabilitasyon merkezinde gizli çekim yapılması ve çekimlerin İngiliz ITV kanalındaki 'Tonight' programında yayınlanması, Chris Rogers'in 'Undercover' kitabında yer alması üzerine" dava açıldığı belirtildi.

Ferguson'un "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan yargılandığı anımsatılan kararda, Ferguson'a atılı eylemin, basın yayın yoluyla işlendiğine dikkat çekildi.

TCK'nın 6/9. maddesine göre, "basın yayın yolu" deyiminden her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik kitle iletişim aracıyla yapılan yayınların anlaşıldığı ifade edilen kararda, "3. Yargı Paketi" olarak adlandırılan 6352 sayılı Kanun'un geçici 1. maddesinde, bu tür suçlardan 31 Aralık 2011'e kadar işlenenlerde "kovuşturmanın ertelenmesinin" öngörüldüğü belirtildi.

Kararda, bu kapsamda geçici 1. maddenin (b) fıkrası uyarınca "kovuşturmanın ertelenmesi" kararı verildiği bildirildi.

Karara göre, Ferguson'un, erteleme tarihinden itibaren 3 yıl içinde benzer nitelikte yeni bir suç işlememesi halinde bu kamu davası düşürülecek.

-İddianame-

Cumhuriyet Savcısı Kürşat Kayral'ın hazırladığı iddianamede, Ferguson ile beraberindeki Tom Jones ve Chris Rogers'ın, 22 Eylül 2008'de, izin prosedürlerine uymadan, gerçek kimliklerini gizleyerek rehabilitasyon merkezine girdikleri ve burada gizli kamerayla görüntü kaydettikleri belirtiliyordu.

Rehabilitasyon merkezindeki ağır zihinsel engelliler sınıfında bulunan mağdur çocukların güvenlikli yaşamlarının, merkeze izinsiz girilmesi ve gizli çekimler yapılmasıyla deşifre edildiği kaydedilen iddianamede, suçun Türkiye'de işlendiğinin değerlendirilmesi nedeniyle Ferguson'un "özel hayatın gizliliğini basın ve yayın yoluyla ihlal" suçundan cezalandırılması isteniyordu.

İddianamede, suçun, yurtta kalan 5 çocuğa yönelik işlendiği gerekçesiyle Ferguson'un 5 kez cezalandırılması ve 7 yıl 6 aydan 22 yıl 6 aya kadar mahkumiyeti talep ediliyordu.

Dava Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılmış ancak mahkeme, "görevsizlik kararı" vererek, dosyayı asliye ceza mahkemesine göndermişti.

Yayıncı: Eda Ay - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski York Düşesi Ferguson da '3. Yargı Paketi'Nden Yararlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement