Esob Başkanı İnağ: "İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası Esnafın Belini Büküyor" - Son Dakika
Yerel

Esob Başkanı İnağ: "İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası Esnafın Belini Büküyor"

Esob Başkanı İnağ: "İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası Esnafın Belini Büküyor"

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Emin İnağ, birliğe bağlı esnaf odaları olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade ederek, “İş sağlığı ve güvenliği yasasının esnaflarımızı çok zor duruma soktuğunu göstermektedir” dedi.

25.03.2014 17:41

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Emin İnağ, birliğe bağlı esnaf odaları olarak gerekli çalışmaları yaptıklarını ifade ederek, "İş sağlığı ve güvenliği yasasının esnaflarımızı çok zor duruma soktuğunu göstermektedir" dedi.

Yasanın çıktığı günden itibaren çalışmalara başladıklarını belirten Edirne ESOB Başkanı Emin İnağ "Yasa hakkında öncelikle birliğimize bağlı odalarımızın yöneticilerine yönelik eğitim toplantıları düzenledik. Bu toplantıların ardından esnaf ve sanatkarlar odalarımız üyelerine yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yürüttüler. Halen eğitimlerine devam eden odalarımız bulunmakta. Ancak yasa esnaf ve sanatkarlarımıza çok ağır yükler getirmektedir. Ankara'da katıldığım toplantılarda, yerel düzeyde siyasilerimiz ile yaptığımız görüşmelerde bu konuyu sürekli gündeme getirdim. Son olarak Adalet ve Kalkınma Partisi Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve Bey'le yaptığımız görüşmede kendileri konu ile ilgili olarak hükümetimizin bir çalışma içerisinde olduğunu belirttiler. Umuyorum ki küçük esnaf ve sanatkarlar yapılacak değişiklik ile bu yasadan muaf tutulurlar" dedi.

İlgili yasanın esnaf ve sanatkarın üzerindeki yükü katlayarak arttıracağını kaydeden İnağ "Yaptığımız girişimlerin sonucunu umuyorum ki en kısa sürede alırız. Esnaf ve sanatkarların bu yasadan kaynaklanan yükümlülüklerinin kaldırılmasına dair Ankara'da çalışmaların başladığı haberlerini aldık. Bu yükümlülüklerin kaldırılması hususunda hassasiyetlerinden dolayı siyasilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esob Başkanı İnağ: 'İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası Esnafın Belini Büküyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement