Ev Temizliğinden Kazandığı Parayla İş Yeri Açtı - Son Dakika
Güncel

Ev Temizliğinden Kazandığı Parayla İş Yeri Açtı

Adana'da uzun yıllar evlere temizliğe giderek birikim yapan 3 çocuk annesi Hikmet Tunç, aldığı eğitim ve kurslar sonrasında yöresel ev yemekleri hazırlayıp sunduğu lokanta açtı.

08.03.2017 11:16

ÖMER FANSA - Adana'da uzun yıllar evlere temizliğe giderek birikim yapan 3 çocuk annesi Hikmet Tunç, aldığı eğitim ve kurslar sonrasında yöresel ev yemekleri hazırlayıp sunduğu lokanta açtı.

Kent merkezinde 14 yıl boyunca evlere temizliğe giden 38 yaşındaki Tunç, hayalini kurduğu iş yerini açmak için önce Seyhan Belediyesi Eğitim ve Uygulama Merkezi (SEYMER) bünyesinde açılan kursa gitti, sonrasında KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimi aldı.

Gerekli eğitim ve kursları tamamladıktan sonra iş yerini açmaya karar veren Tunç, temizlik yaparak sağladığı 14 yıllık birikimi ve KOSGEB'in hibe kredi desteğiyle 7 ay önce "Hikmet Ablanın Mutfağı" isimli restoranı açtı.

İş yerinde eşi ve çocuklarından da yardım alan Tunç, kendi ayaklarının üzerinde durmanın mutluluğunu yaşıyor.

Tunç, çocuklarına daha iyi bir gelecek kurmak adına eşine destek olduğunu ve uzun yıllar evlere temizliğe gittiğini anlattı.

Evlerde temizlik yaparken sürekli kendine ait bir iş yeri açmanın hayalini kurduğunu belirten Tunç, yaptığı araştırmalar sonucu önce SEYMER'deki aşçılık kursuna gittiğini daha sonra KOSGEB tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimi aldığını ifade etti.

Kurs ve eğitimler sonrası 14 yıl boyunca temizlikten kazandığı parayı kullanarak kiraladığı iş yerinde ev yemekleri yapıp satmaya başladığını anlatan Tunç, şunları kaydetti.

"Çok zorluklar yaşadım. Yeri geldi mi buranın temizlikçisi, garsonu, bulaşıkçısı, aşçısı oluyorum. Dükkanı ayakta tutabilmek için her şeyi yapıyorum. Her şeyin zorlukları var, inşallah başarırım. Sonuna kadar da gideceğim. Uykusuz kalıyorsun, yorgun oluyorsun, evin işleri yanında yeri geldi mi yemek yetiştirebilmek için gece yarısı dükkanı açmak zorunda kalıyorsun. Kolay değil her işin bir zorluğu var ama kazanınca da seviniyorsun, mutlu oluyorsun. Bir kadın olarak kendi ayaklarımın üstünde durabiliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ev Temizliğinden Kazandığı Parayla İş Yeri Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement