Evi Olmayan Aile Arabada Yaşıyor - Son Dakika
Güncel

Evi Olmayan Aile Arabada Yaşıyor

Beşiktaş'ta 5 kişilik aile, evleri olmadığı için otomobil içerisinde 2,5 yaşındaki çocukları ile birlikte kalıyor.

15.12.2017 09:41  Güncelleme: 12:25

Beşiktaş'ta Gültekin Sokak'ta yolun kenarına park etmiş bir araç. Ancak onu diğer araçlardan ayıran içinde yaşanan dram. Sultanbeyli'de nakliye işleri yapan Murat Atay, geçirdiği bir iş kazası nedeniyle çalışamaz duruma geldi. Maddi imkansızlık yaşayan aile, Murat Atay'ın kardeşine ait otomobile sığındı. Murat Atay, eşi Ayla, 16 yaşındaki oğlu Berat, 13 yaşındaki oğlu Samet ve 3 yaşındaki kızı Ela otomobilde yaşamaya başladı.

2 BUÇUK YAŞINDAKİ ELAY ARABADA UYUYOR

Beşiktaş'ta evlerinin kirasını ödeyemediği için dışarıda kalan aile, çareyi kendilerine ait otomobilde kalmakta buldu. Ortaköy, Gültekin sokak üzerinde 1,5 aydır yaşayan Atay ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor. 3 çocuklu Atay ailesinin 2 çocuğuna komşuları bakarken, en ufak çocukları olan 2,5 yaşındaki Elay Atay ise anne ve babasıyla birlikte arabada kalıyor.

"KOMŞULARIN YARDIMLARIYLA AYAKTA DURUYORUZ"

Ailevi sorunlardan dolayı araçta kaldıklarını belirten baba Murat Atay, "Kiramızı veremedik. 1.5 aydan beri arabanın içerisinde yaşıyoruz. Otoparklara gidiyoruz, banyoyu da 15-20 günde bir komşulara gidiyoruz, otoparklarda yıkanıyoruz. Yeme-içme ihtiyacını da Beşiktaş Belediyesi bir haftadır getiriyor. Komşular sağ olsun yardımcı olmaya çalışıyorlar. Nakliye işi yapıyordum. Ayağımın üstüne para kasası düştü. Ağır işte çalışamıyorum. Bizde şaşırdık kaldık. Bizden zor durumda olanlar da var" dedi. Bakanlığa da başvurduklarını belirten Atay, "Birçok yere gittik ama bizi ne arayan var ne de soran. Böyle dışarıdayız" dedi.

"ÇARESİZİZ, YARDIM İSTİYORUZ"

Çocuklarının artık üşümesini istemeyen anne Ayla Atay, " Çok zor durumdayız, önümüz kış. Biz burada yatamıyoruz çocuk donuyor sabaha kadar. Gözümüze uyku girmiyor. Devlet büyüklerimize sesleniyorum, bize de yardım etsinler. Bu çocuğum için yardım etsinler. Biz burada ağladığımız zaman çocuk bize 'anne siz niye ağlıyorsunuz, biz niye burada yatıyoruz' diyor. İki tane oğlum var birisi 16 yaşında diğeri 13 yaşında. Hepsinin psikolojisi bozulmuş. Diğer çocuklar komşulara gittiler. Komşular soğukta kalmasın diye her biri bir tanesini alıp götürdüler. Onlar da üzülüyor bizi burada gördükçe. Kaldık çaresiz bilmiyorum. Özel ihtiyaçlarımızı doğru dürüst karşılayamıyoruz. Ne giyinme konusunda ne banyo. Çocuklarımı ıslak mendille silerek kıyafetlerini giydirmeye çalışıyorum" diye konuştu.

"ÇOCUĞUM ÇİZGİ FİLM İZLEMEK İSTİYOR"

Çocuğunun çizgi film izlemek istediğini belirten Anne Atay, "Benim çocuğum televizyon istiyor. Anne bana çizgi film aç diyor. Benim boynum bükülüyor. Üşüyorum diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. 1,5 aydır da arabada kalıyoruz" şeklinde konuştu.

Evi Olmayan Aile Arabada Yaşıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Evi Olmayan Aile Arabada Yaşıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement