Evsel Alkol Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey - Son Dakika
Emlak

Evsel Alkol Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

Evsel Alkol Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey

Soğuk kış aylarının yaklaşmasıyla beraber mikrop kapmamak, grip olmamak için çözüm arayışlarına başlandı. Leziz kış çayları ve kalın kışlık giysiler dışında ev ve iş ortamının temizliğine de ayrıca özen gösteriliyor. Etkili dezenfektanlar kullanarak evinizi, ofisinizi mikroplardan arındırmak mı istiyorsunuz? Alkol kullanmak güzel bir çözüm. Mikroplara ve grip virüsüne karşı öldürücü etkisi olan alkol çok iyi bir dezenfektan olmakla beraber temizlik amacıyla alkol kullanmadan önce dikkat etmeniz gereken şeyler de var. İşte evsel

21.09.2018 20:19

Soğuk kış aylarının yaklaşmasıyla beraber mikrop kapmamak, grip olmamak için çözüm arayışlarına başlandı. Leziz kış çayları ve kalın kışlık giysiler dışında ev ve iş ortamının temizliğine de ayrıca özen gösteriliyor. Etkili dezenfektanlar kullanarak evinizi, ofisinizi mikroplardan arındırmak mı istiyorsunuz? Alkol kullanmak güzel bir çözüm. Mikroplara ve grip virüsüne karşı öldürücü etkisi olan alkol çok iyi bir dezenfektan olmakla beraber temizlik amacıyla alkol kullanmadan önce dikkat etmeniz gereken şeyler de var. İşte evsel alkolün kullanımında dikkat edilmesi gereken 6 şey.

Çamaşır suyu ile asla!

Çamaşır suyu özellikle lavabo, banyo ve fayans temizliğinin vazgeçilmezi. Ama alkolle birlikte veya karıştırılarak kullanımı çok tehlikeli. Etanol ve izopropil içeren, evsel kullanıma özel alkol ile çamaşır suyu karıştırıldığında sağlığa zararlı kloroform maddesi ortaya çıkıyor. Öyle ki kloroform, genel anestezide dahi kullanılan bir madde ve temizlik esnasında bilmeden ortaya çıkmasına sebep olabileceğiniz bu madde akciğer başta olmak üzere göz, karaciğer ve solunum yollarında ciddi tahribatlara sebep olabilir.

Ateşten uzak durun

Herkesin aşina olduğu ama göz ardı ettiği bir bilgi: Alkol yanıcı bir madde. Bu yüzden temizlikte alkol kullanırken etrafta ateş ve ateş üretecek, yüksek ısıda herhangi bir madde bulundurmamaya da özen gösterilmeli.

Mekanı havalandırmayı ihmal etmeyin

Evsel alkolün içeriğinde bulunan izopropil uçucu ve çok çabuk buharlaşabilen bir madde. Havalandırılmayan bir alanda kullanılması durumunda çabucak zehirli bir gaza dönüşmesi işten bile değil. Dolayısıyla alkol ile temizlediğiniz alanın hava alıyor olmasına dikkat edin.

Hangi yüzey için kullandığınız da önemli

Banyo, lavabo, mutfak tezgahı gibi alanlarda, hatta cep telefonu ve dizüstü bilgisayarlarda dahi birçok mikrobu ve grip virüsünü ortadan kaldıran alkolün, kullanıldığı yüzey de çok büyük bir öneme sahip. Evsel alkolün içerdiği etanol bir çeşit solvent olduğundan ahşap eşyalarınızın üzerindeki verniği kolayca sıvılaştırabilir. Ayrıca alkolü boyalı eşyalarınızdan ve buna benzer diğer mobilyalardan da uzak tutmakta fayda var. Evsel alkolü farklı yüzeylerde kullanırken önce küçük bir alanda test edebilirsiniz. Alkol bazı kumaşlar üzerinde güçlü bir leke çıkarıcı olsa da asetat, ipek, suni ipek gibi hassas kumaşlar alkol kullanımı için pek uygun sayılmaz.

Yarada ve ciltte kullanımı

Hekimlerin ciltteki yaralanmaları sterilize etmek için en çok tercih ettiği maddelerden biri alkol. Cımbız, tırnak makası, törpü gibi cildinizle temas eden eşyalarınızı alkolle sterilize edebilirsiniz. Fakat yaralanma durumlarında alkol kullanımı hassas bir konu. Gereğinden fazla kullanılan alkol yaranın daha geç iyileşmesine sebep olabilir. Ayrıca güneş yanığı, kuruluk gibi durumlarda da cilt üzerinde alkol kullanımından kaçınmakta fayda var.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Evsel Alkol Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken 5 Şey - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement