Eyedius İTÜ Big Bang 2017'De Zirveye Yerleşti - Son Dakika
Güncel

Eyedius İTÜ Big Bang 2017'De Zirveye Yerleşti

Eyedius İTÜ Big Bang 2017\'De Zirveye Yerleşti

StartersHub XO programının başarılı girişimlerinden Eyedius, İTÜ Çekirdek tarafından düzenlenen Big Bang 2017'de aldığı toplam 1,39 milyon TL'lik yatırım ve hibeler ile birinci oldu.

27.11.2017 15:34  Güncelleme: 15:33

Mevcut kameralar ile entegre olarak çalışabilen görüntü işleme ve yapay zeka teknolojileri ile bölge ve sınırlarda insan ve araç tespiti, geçişlerde ise yüz tanıma ve kimlik doğrulama yapan Eyedius, İTÜ Çekirdek tarafından düzenlenen Big Bang | Start- Up Challenge 2017'de toplam 1,39 milyon TL yatırım alarak birinci oldu. StartersHub XO Girişim Geliştirme Programı'nın mezunu olan Eyedius, programı tamamladıktan sonra bir ay içinde İTÜ Big Bang 2017'de aldığı hibe ve yatırımlarla ilk yatırım turunu tamamlamış oldu.

Etkinlik ödülleri açıklanırken toplam 12 kez sahneye çağırılarak hem sayı olarak hem de miktar olarak en çok ödül ve yatırımı alan Eyedius için StartersHub 600 bin TL, Boğaziçi Ventures 600 bin TL, İTÜ ARI Teknokent 50 bin TL yatırım gerçekleştirirken, Yapı Kredi Teknoloji 30 bin TL, OİB 50 bin TL, ING Bank 60 bin TL hibe desteğinde bulundu. Eyedius ayrıca 480 bin TL değerinde Microsoft Bizspark+ Üyeliği Ödülü, 15 bin TL değerinde IBM Eğitim Ödülü ve HP Teknoloji Ödülü'nü de almaya hak kazandı. İTÜ Çekirdek tarafından 2018 yılı boyunca kullanabilecekleri kapalı ofis ile ödüllendirilen Eyedius, Big Bang | Start-Up Challenge'da $20,000 değerindeki Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı INNOGATE katılım ödülüne de sahip oldu.
Türkiye'de geliştirilen teknoloji küresel pazara açılacak
Yeni nesil güvenlik teknolojilerinin sadece Türkiye'de değil, küresel ölçekte de öneminin arttığına dikkat çeken StartersHub Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Dorman, "Yüz tanıma ve kimlik doğrulama gibi güvenlik odaklı teknolojiler günümüzde son derece kritik hâle geldi. Eyedius'un yerli bir girişim olarak geliştirdiği inovasyonun, küresel rakipleri geride bırakarak ülkemizin gurur kaynağı olacağına inancımız tam. StartersHub olarak Eyedius ekibini bu önemli yolculuklarında desteklemekten mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Başarıyla tamamlanan ilk yatırım turu sonrası küresel pazara açılma hedeflerini hayata geçireceklerini belirten Eyedius Kurucu Ortağı Gökhan Tuna, "Geliştirdiğimiz teknoloji sadece Türkiye'de değil, dünyanın dört bir yanında kolaylıkla uygulanabilir. Üstelik yüz tanımlama ve kimlik doğrulama için son kullanıcıların hiçbir zahmete girmesi gerekmiyor. Eyedius'un ezber bozan teknolojisinin İTÜ Big Bang sahnesinde böylesi önemli ödüllere layık görülmesi bizim için büyük bir gurur kaynağıdır." dedi.

Ana hedeflerinin Türkiye'de kurulmuş, teknolojisini ispatlamış ürün, iş modeli ve güçlü ekipleriyle hızlı büyüme potansiyeline sahip teknoloji girişimlerine yatırım yapmak olduğunu dile getiren Boğaziçi Ventures kurucu ortaklarından Burak Balık ise, "Eyedius yatırımından dolayı son derece mutluyuz. Çok sevdiğimiz, güvendiğimiz, hırslı ve tutku dolu bir ekibe yatırım yaptığımızı biliyoruz. Eyedius gibi, Türkiye'de doğup yurtdışına açılma ve büyük başarı hikayeleri yazma isteğindeki tüm girişimlere de kapımızın açık olduğunu belirtmek isterim" şeklinde konuştu.

Eyedius kameraları akıllandırarak bir çok sektörde gelişmiş bir güvenlik sağlıyor
Mevcut teknolojik çözümlerin ya da insan kontrollü sistemlerin yetersiz kaldığı noktalarda yapay zeka ve ileri görüntü işleme teknolojileriyle çözüm sunan Eyedius her çeşit kamera ile çalışabilmekte ve kullanıcılar tarafından belirlenen senaryolar için uyarılar verebilmekte.
Eyedius'un kullanıcı dostu arayüzü aracılığıyla seçilen bölgelerde, sınır duvarına tırmanan kişiden havuzda tek başına yüzen çocuk tespitine; insan yoğunluk analizinden yasaklı bölge kontrolüne kadar bir çok güvenlik önlemi sağlayabiliyor.

Eyedius teknolojisinin kullanıldığı bir alana giriş yapmak isteyen kişinin kimliği yüz tanıma teknolojisiyle doğrulanabiliyor. Örneğin bir site sakininin "çocuğum eve giriş/çıkış yaptığında bana haber verilsin" şeklinde sisteme komut tanımlayabiliyor. Güvenlik kameralarını kullanabilmesi sayesinde görüntüleme işlemi için giriş yapan kişinin herhangi bir tanıma kutusuna yaklaşmasına gerek kalmıyor.
2018 yılı itibarıyle yenilenmiş ürününü Türkiye güvenlik pazarına yaymayı hedefleyen Eyedius, yıl sonunda ölçeklenebilir yapısıyla global pazarda da yer edinmeyi planlıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eyedius İTÜ Big Bang 2017'De Zirveye Yerleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement