Fedakar Ağabeyin Cesedi Bulundu - Son Dakika
Güncel

Fedakar Ağabeyin Cesedi Bulundu

Fedakar Ağabeyin Cesedi Bulundu

Bozdoğan'a bağlı Kılavuzlar köyünde sulama kanalına düşen kardeşini kurtaran ancak kendisi kaybolan İbrahim Özkan'ın cesedine ulaşıldı.

08.07.2013 12:40  Güncelleme: 12:45

Aydın'ın Bozdoğan ilçesine bağlı Kılavuzlar köyünde sulama kanalına düşen kardeşini kurtaran ancak kendisi kaybolan 23 yaşındaki İbrahim Özkan'ın cesedine 9 saat sonra ulaşıldı.

İlçeye bağlı Kılavuzlar köyünde yevmiye usulü bir tarlada patos çeken tarım işçisi İbrahim Özkan ile kardeşi Ekrem Özkan'ın yemek molası verdiği sırada 40 dereceyi bulan hava sıcaklığından bunalan Ekrem Özkan, serinlemek için Kemer Barajı'ndan Akçay HES'e giden su kanalında yüzünü yıkamak isterken dengesini kaybedip kanala düştü. Kardeşinin sulama kanalına düştüğünü gören İbrahim Özkan da peşinden kanala atladı. 400 metrelik tünele giren iki kardeşten Ekrem Özkan, kanala bağlı su borularına tutunarak dışarı çıkabilirken, 100 metre ilerideki bir noktadan dışarı çıkacağını söyleyen ağabey İbrahim Özkan bir anda gözden kayboldu. Ağabeyinin su kanalında kaybolduğunu Jandarma, 112 Acil Sağlık, İtfaiye ve AFAD ekiplerine bildiren Ekrem Özkan, ağabeyini arama çalışmalarını annesi, babası ve akrabalarıyla sürdürdü. İbrahim Özkan'ın su yüzeyine çıkmadığı netleşince kurtarma çalışması yapan yetkililer tarafından Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile yapılan görüşmenin ardından kanala giden su kestirildi. AFAD ekipleri kanalda dalgıçlarla çalışma başlatırken, gece suların çekilmesiyle birlikte arama çalışmalarına yardım eden vatandaşlar, Özkan'ın cansız bedenini kanala girdikleri yerden bir kilometre uzakta buldu. Kaybolduktan 9 saat sonra bulunan İbrahim Özkan'ın cesedi, Cumhuriyet savcısının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp morguna gönderildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fedakar Ağabeyin Cesedi Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement