Gaziantep Milletvekilleri GAİB'e Övgü Yağdırdı - Son Dakika
Güncel

Gaziantep Milletvekilleri GAİB'e Övgü Yağdırdı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerini ziyaret ederek Koordinatör Başkan Abdulkadir Çıkmaz'dan bilgi alan Gaziantep Valisi Erdal Ata, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Nejat Koçer, Derya Bakbak ve Halil Mazıcıoğlu Başkan Çıkmaz'ı kutladı.

27.12.2012 10:53

2023 ihracat hedefine ulaşılmasında Türkiye'nin ihracattaki lokomotifi görevini üstlenen Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerini kutlayan Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ve Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahaddin Kaplan'dan bilgiler aldılar.

2012 yılında GAİB'in 9 milyar dolar sınırını aştığına dikkat çeken Başkan Çıkmaz "2013 yılı ihracat açısında daha verimli bir yıl olacaktır" dedi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerini ziyaret ederek Koordinatör Başkan Abdulkadir Çıkmaz'dan bilgi alan Gaziantep Valisi Erdal Ata, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Nejat Koçer, Derya Bakbak ve Halil Mazıcıoğlu Başkan Çıkmaz'ı kutladı. GAİB hizmet binasında düzenlenen bir törene katılmak üzere Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerine gelen milletvekilleri makamında ziyaret ettikleri GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'dan 2012 yılında yapılan ihracatlarla ilgili genel bilgiler alırken 2013 yılı hedefleri hakkında da bilgi sahibi oldular. 2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefinin yakalanmasında GAİB'in lokomotif güç olduğuna dikkat çeken Başkan Çıkmaz "2012 yılı ihracat rakamlarımız Türkiye genelindeki ortalamanın 3 katı olup 9 milyar dolar sınırını aştık. 2013 yılı ihracatın daha çok arttığı ve geliştiği bir yıl olacaktır. 2023 hedeflerine ulaşmak için GAİB bünyesinde bulunan ve dört ayrı sektörden oluşan dört ayrı birliğimiz başkan ve üyeleriyle büyük çalışmalar içerisindedirler. Bizler GAİB olarak üyelerimizin daha çok ülkelere ve daha çok rakamlarla ihracat yapabilmeleri için gerekli teknik altyapıyı oluşturduk. Sürekli birliklerimizde bilgilendirme ve yeni çıkan yasa, yönetmelik ve uygulamalarla ilgili toplantılar yapmaktayız. Şu anda Türkiye ortalamasının üç katını yakaladık."dedi. Ziyarete katılan Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri de GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz'ı ve Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salahaddin Kaplan'ı kutlayarak "GAİB dört ayrı sektörde birliğin bir araya gelmesiyle kurulmuş Türkiye'nin en büyük birliklerinden birisidir. Güneydoğu Anadolu Tekstil Ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu, Güneydoğu Anadolu Hububat - Bakliyat - Yağlı Toh. Ve Mam. İhracatçıları Birliği Başkanı Şahin Batallı, Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve Ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdulkadir Çıkmaz Ve Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahaddin Kaplan'ın şahıslarında bütün ihracatçılarımızı yürekten kutluyoruz. Türkiye üretiyor GAİB ihraç ediyor. Bizler üzerimize düşenleri GAİB Başkanlarımızla koordineli olarak yerine getirmeye çalışıyoruz. Hepimizin ortak hedefi daha çok üretim daha çok ihracattır. Bunu başardığımıza inanıyoruz. Üretimin arttırılmasını sağlarken ihracatın önünü tıkayan birçok sorunu ortadan kaldırdığımız gibi ihracatçılarımızın yurt dışı pazarlarda daha rahat hareket etmesi ve Türkiye'nin güvenilir ülke unvanını kullanarak daha çok ihracat gerçekleştirmesini sağladık" dediler. Yapılan görüşmelerin ardından günün anısına hatıra fotoğraflar çektiren Gaziantep Milletvekilleri 2013 yılında daha büyük rakamlara ulaşılacağına inandıklarını da belirttiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaziantep Milletvekilleri GAİB'e Övgü Yağdırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement