Gaziantep'te 2 Bin Kişi Mısır'daki Olayları Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te 2 Bin Kişi Mısır'daki Olayları Protesto Etti

Gaziantep\'te 2 Bin Kişi Mısır\'daki Olayları Protesto Etti

Gaziantep'te, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşu üyesi yaklaşık 2 bin kişi, Mısır'da yaşanan olayları yürüyüşle protesto etti.

15.08.2013 14:20

Gaziantep'te, çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 2 bin kişi, Mısır'da yaşanan olayları yürüyüşle protesto etti.

Sivil toplum örgütlerinin çağrısı ile öğle saatlerinde Kırkayak Parkı'nda toplanan kalabalık, ellerinde pankart ve dövizlerle sık sık slogan atarak Balıklı Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. Güzergah üzerindeki vatandaşların da alkışlarla destek verdiği kalabalık sık sık tekbir getirdi. Balıklı Parkı'nda son bulan protesto yürüyüşünün ardından kalabalık adına konuşan İnsani Yardım Vakfı Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Emin Arslan, Mısır'da yaşanan olayların çok üzücü olduğunu ifade etti. Mısır'da yaşanan katliama dünyanın sesiz kaldığını kaydeden Arslan şunları söyledi:

"Başta Adeviye Meydanı olmak üzere ülke genelinde askeri darbeyi protesto etmek ve Muhammed Mursi'nin serbest bırakılmasını isteyen sivil halka, güvenlik güçleri ve baltacılar tarafından ateş açılmıştır. Yüzlerce insan hayatını yitirmiş, binlercesi ise yaralanmıştır. Mısır'da halkın tercihine ve iradesine yönelik darbeyi ve bugün Mısır halkına karşı katliam yapan darbecileri şiddetle ve nefretle kınıyor, lanetliyoruz. Mısır'da sadece özgürlük isteyenlerin üzerine ateş açılmıştır. Açılan bu ateşle ölen sadece Mısır halkı değil, insanlık da ölmüştür."

Kalabalık Mısır'da ölenler için dua ettikten sonra dağıldı. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te 2 Bin Kişi Mısır'daki Olayları Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement