Gaziantep'te Uyuşturucuyla Mücadele Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te Uyuşturucuyla Mücadele Devam Ediyor

Gaziantep'in merkez Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında Siirt Pervaliler Derneği'ni ziyaret ederek burada gençlerin uyuşturucudan uzak durması konusunda bilgilendirmede bulundu.

06.06.2017 14:11

Gaziantep'in merkez Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında Siirt Pervaliler Derneği'ni ziyaret ederek burada gençlerin uyuşturucudan uzak durması konusunda bilgilendirmede bulundu.

Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'nde bulunan dernek binasını ziyaret eden Kaymakam Yılmaz, burada dernek başkanı Durmuş Eryılmaz ve diğer dernek yetkilileri tarafından karşılandı.

Dernekte toplanan vatandaşlara hitap eden Kaymakam Yılmaz, gençlerin uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıklardan uzak durması gerektiğini belirterek, bu yönde yapılacak her türlü olumlu çalışmalara destek vereceklerini ifade etti.

Türkiye'nin hızlı büyüyen ve gelişen bir ülke konumunda olduğuna dikkat çeken Yılmaz, Türkiye'nin 2023 hedeflerini yakalanması için tüm vatandaşların üzerine düşeni yaptığına inandığını, ancak uyuşturucu ile mücadele konusunun da ihmal edilmeyecek kadar ülkenin ve Gaziantep'in en önemli meseleleri arasında bulunduğuna değindi.

Türkiye'nin geleceği olan gençlerin başta uyuşturucu madde olmak üzere her türlü kötü alışkanlıklardan korunması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Uyuşturucu, gençlerimizin önünde bulunan en önemli tehlikelerden biridir. Gençlerimizi uyuşturucudan uzak tutmayı başarmalıyız. Devlet olarak uyuşturucuyla her türlü mücadeleyi veriyoruz. Bu konuda son zamanlarda ciddi bir aşama kaydedilmiştir. Ailelerin de çocuklarını sürekli izlemeleri gerekiyor. Çocukların ve gençlerin kiminle arkadaşlık ettikleri çok önemli. Okuldan artan zamanları nasıl geçirmeleri konusunda aileler mutlaka çocuklarına bir program dahilinde meşguliyet bulmaları önemlidir. Çocukların sürekli eğitimle ve onları düşünmeye araştırmaya sevk edecek programlara ihtiyacı var. Başta aileler olmak üzere, eğitim çağında milli ve manevi değerlerin aşılanması, çocuklarımızı gelecekte başta uyuşturucu olmak üzere her türlü tehlikeye ve kötü alışkanlıklara karşı daha dirençli kalacaktır."

Siirt Pervaliler Derneği Başkanı Eryılmaz ise, bulundukları bölgede gençler arasında uyuşturucu kullanımının yaygın olduğunu, uyuşturucuyla mücadele konusunda devletin tüm kurumları ile sivil toplum örgütlerinin işbirliği içinde uyuşturucu ve benzeri kötü alışkanlıkların engellenmesi gerektiğini belirtti.

Şahinbey Kaymakamı Yılmaz'ın uyuşturucu ile mücadele konusunda ilçede başlattığı çalışmalara her türlü desteği verdiklerini vurgulayan Eryılmaz, bu tür çalışmaların süreklilik arz etmesi gerektiğini, uyuşturucuyla mücadele çalışması başlatan Kaymakam Yılmaz'a teşekkür ettiğini kaydetti.

Programa, Şahinbey Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Abdurrahman Yiğit ve diğer yetkililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te Uyuşturucuyla Mücadele Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement