Genci İhmâl Eden, Geleceği İmha Eder - Son Dakika
Güncel

Genci İhmâl Eden, Geleceği İmha Eder

Gazeteci Yusuf Kaplan, gençlerin eğitiminin toplumun yapısına asırlarca etki edeceğini belirterek, "Gençlerini ihmâl edenler, geleceklerini imha ederler.

23.02.2017 16:27

Gençlerimiz için Hz. Peygamber'in Ehl-i Suffa modelini uygulamalıyız" dedi.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği "Yusuf Kaplan ile Fikir Atölyesi", Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Gazeteci Yusuf Kaplan, Türkiye'nin gelişiminde eğitimin öneminden ve Avrupa Birliği'ne girme sürecinde Batı'nın tutumundan söz etti.

EHL-İ SUFFA'YI UYGULAMALIYIZ

Gençlerin eğitiminin toplumun yapısına asırlarca etki edeceğini, bunun yolunun da Hz. Peygamber'in Ehl-i Suffa modelinin uygulanmasından geçtiğini söyleyen Kaplan, "Gençlerini ihmâl edenler, geleceklerini imha ederler. Ülkede genç nüfus çok fazla yani bizim elli yılımızı ya kurtaracak ya da batıracak. Bu elli yılı iyi kurtarmak demek yüzyılları kurtarmak demektir aslında. Bir eğitim sistemi, genç kuşaklarına beş şey veremezse kendi toplumunun mezarını kazar. Eğitim sistemi çocuklarına; ruh, ideal, ahlâk, özgüven ve tevazu verecek. Bunlar ne yazık ki bizde yok. Kendi adıma uygulamaya çalıştığım, Hz. Peygamber'in Ehl-i Suffa modelinin uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Mekke'deki gibi Müslüman zihnin inşası ve Medine'deki gibi Müslüman zemininin inşası bu. Dolayısıyla Müslümanca düşünme, algılama, zevk, beğeni, yaşama biçimlerinin formülü. Sadece Müslümanların meselelerini nasıl halledebileceklerini gösteren bir formül değil insanca bir dünyanın, hakkın, adaletin, selametin olabileceği bir niteliğin formülü bu" diye konuştu.

TÜRKİYE GİRERSE AB MÜSLÜMANLAŞIR

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girme sürecine ilişkin Batı'nın çekincelerinden söz eden Kaplan, "Türkiye AB'ye girerse, AB 100 yıl içinde Müslümanlaşabilir. Nüfusumuz da arttığı için AB'nin en güçlü ülkesi durumuna gelebiliriz ve karar alıp vermede birincil rol oynayacağımızı düşünüyorlar. Mesela İngilizler, AB'ye girdiğimizde bizim orada zaten eriyeceğimizi düşünüyorlar" ifadelerine yer verdi.

Kaplan, programın sonunda dinleyenlerin sorularını da cevapladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Genci İhmâl Eden, Geleceği İmha Eder - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement