Gezi Davası Öncesi Doktorlara Destek Eylemi - Son Dakika
Güncel

Gezi Davası Öncesi Doktorlara Destek Eylemi

Gezi Davası Öncesi Doktorlara Destek Eylemi

Haber: Cem TURSUN Kamera: Yüksel KOÇ / İSTANBUL DHA Aralarında 2 doktorun da bulunduğu, 255 sanıklı Gezi olayları davasının 2. duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülüyor.

14.11.2014 12:00

Haber: Cem TURSUN Kamera: Yüksel KOÇ/ İSTANBUL DHA

Aralarında 2 doktorun da bulunduğu, 255 sanıklı Gezi olayları davasının 2. duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda görülüyor.

Duruşma öncesi Türk Tabipler Birliği ve İstanbul Tabipler Odası yargılanan doktorlar Sercan Yüksel ve Erenç Dokudan'a destek vermek için ortak basın açıklaması yaptı.

CHP'Lİ VEKİLLER DE DESTEK VERDİ

"Gezi Hekimliği Yargılanamaz" yazılı pankart açan doktorlar adına konuşan İstanbul Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez, "Hekim hastasını sadece hastanede veya muayenehanede beklemez. Hastanın muhtaç olduğu anda orada tedavi eder. Bunu anlamayan insanlar şu anda bizi yönetiyor. Hekim isen vicdan sahibiysen ve bir eylem görüp orada insanların yaralanabileceğini düşünüyorsan sende onlarla gideceksin ki gerekirse tedavi edebilesin" diye konuştu. Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Hüseyin Demirdizen de doktorları suçlamak yerine davranışlarından ötürü takdir görmesi gerektiklerini belirtti. Açıklamanın ardından doktorlar davayı izlemek için adliyeye girdi. Doktorların eylemine CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Umut Oran da destek verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gezi Davası Öncesi Doktorlara Destek Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement