GSARIC Dergisi Karabük Üniversitesi Röktörünü Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

GSARIC Dergisi Karabük Üniversitesi Röktörünü Ziyaret Etti

GSARIC Dergisi Karabük Üniversitesi Röktörünü Ziyaret Etti

Hindistan'dan Karabük Üniversitesi'ne gelen Uluslararası GSARIC Dergisi'nin Yazı İşleri Müdürü Prof. Dr. Ved Pal Singh, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı ziyaret etti.

09.11.2013 19:32  Güncelleme: 19:30

Tarımsal Üretimde Aşırı Azot Kullanımının İnsan ve Çevre Sağlığına Zararları adlı konferansını gerçekleştirmek üzere Hindistan'dan Üniversitemize gelen Uluslararası GSARIC Dergisi'nin Yazı İşleri Müdürü Prof. Dr. Ved Pal Singh, Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı ziyaret etti.

Rektörlük Makamında gerçekleşen ziyarette Üniversitemiz ile ilgili genel bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal; " Türkiye'nin en hızlı büyüyen ve ilklerin üniversitesi olma özelliği taşıyan üniversitemizde sizleri ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduk. Karabük Üniversitesi olarak bizler de çevre ve sağlık konusuna büyük önem vermekteyiz. Çevreye duyarlı bir üniversite olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar kampüs alanımızda 35 farklı türden 150 bine yakın ağaç dikerek kampüsümüzü kısa bir süre içerisinde adeta bir cennet bahçesi haline getirdik." dedi.

Üniversiteye geldiği günden beri kendini evinde gibi hissettiğini belirten Uluslararası GSARIC dergisinin Yazı İşleri Müdürü Prof. Dr. Ved Pal Singh; " Ben birçok ülke gezdim ve bu ülkelerde de sayısız üniversite içerisinde bulundum. Görüyorum ki Karabük Üniversitesi kısa zamanda gerek vizyonu gerekse misyonu itibariyle birçok üniversiteye göre standarttın üzerine çıkmış bir üniversitedir. Çevre ve Sağlık Kulübü öğrencilerinin ve Akademisyenlerinizin çevre konusundaki duyarlılığı beni gerçekten çok etkiledi, bu yüzden ben de Çevre ve Sağlık Kulübü'nden 2 öğrenciyi Hindistan'da çevre sorunlarını yerinde görmeleri için davet etmek istiyorum." diyerek, dünyanın '7 Harikası'ndan bir tanesi olan ve Hindistan'ın Agra Şehrinde bulunan Tac Mahal Türbesi'nin Minyatür bir örneğini Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal'a hediye etti.

Ziyaretin ardından Üniversite Botanik Bahçesi'ne geçilerek burada kendi adına hazırlanan ağacını diken Uluslararası GSARIC Dergisi'nin Yazı İşleri Müdürü Prof. Dr. Ved Pal Singh'a ağaç sertifikasını Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GSARIC Dergisi Karabük Üniversitesi Röktörünü Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement