Hastanedeki Yangın - Son Dakika
Yerel

Hastanedeki Yangın

Dr.Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.İbrahim Yekeler, hastanede çıkan yangında yatan hasta ve refakatçilerle ilgili herhangi bir hayati tehlike söz konusu olmadığını belirterek, "Sadece önlem olarak duman kokusuna bağlı ana bina kronik ve cerrahi yoğun bakımda bulunan 15 hastamız kule bina yoğun bakımına nakledilmiştir" dedi.

02.01.2012 14:25

Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Yekeler, hastanede çıkan yangında yatan hasta ve refakatçilerle ilgili herhangi bir hayati tehlike söz konusu olmadığını belirterek, "Sadece önlem olarak duman kokusuna bağlı ana bina kronik ve cerrahi yoğun bakımda bulunan 15 hastamız kule bina yoğun bakımına nakledilmiştir" dedi.

Yekeler, yaptığı yazılı açıklamada, hastanede saat 11.38'de Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım AŞ (AYEDAŞ) tarafından sağlanan elektrik sistemindeki muhtemel bir arıza nedeniyle kesinti yapıldığını, tekrar verilen akımın yüksek voltaja bağlı olarak ana bina anjiyo laboratuvarlarındaki bir cihazın kumanda panosuna giren kablosunda lokal bir yangın çıktığını bildirdi.

Yangın nedeniyle hastanede acilen gerekli önlemlerin alınarak itfaiye çağrıldığını ve itfaiye ekiplerinin olaya hemen müdahale edip yangının bulunduğu alanda söndürüldüğünü kaydeden Yekeler, şöyle devam etti:

"Bu alanın yatan hasta servislerinin ve yoğun bakımların dışında bir alanda olması nedeniyle hastalarımız açısından herhangi bir sorunla karşılaşılmamıştır. Bu anjiyo odasındaki yangına bağlı yoğun bir duman çıkışı olmuş havalandırma sistemleri ve pencereler açılarak bu dumanın dışarıya çıkışı sağlanmıştır. Olayla ilgili gerekli müdahale ve önlemler eksiksiz yerine getirilmiş, yangında yatan hasta ve refakatçilerle ilgili herhangi bir hayati tehlike söz konusu olmamıştır. Sadece önlem olarak duman kokusuna bağlı ana bina kronik ve cerrahi yoğun bakımda bulunan 15 hastamız kule bina yoğun bakımına nakledilmiştir."

- İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hastanedeki Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement