Iğdır'da 18 Bin Kedi ve Köpeğe Kuduz Aşısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da 18 Bin Kedi ve Köpeğe Kuduz Aşısı Yapıldı

Iğdır\'da 18 Bin Kedi ve Köpeğe Kuduz Aşısı Yapıldı

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Eraslan, 18 bin kedi ve köpeğe kuduz aşısı yaptıklarını bildirdi.

23.01.2014 09:50

Iğdır Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Eraslan, 18 bin kedi ve köpeğe kuduz aşısı yaptıklarını bildirdi.

Eraslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde 2013 yılında 35 hayvanda kuduz vakasının görüldüğünü, bu sayının 2012 yılına göre düşüş gösterdiğini söyledi.

Kuduz hayvanlardan elde edilen marazi maddelerin hızlı bir şekilde en yakın veteriner kontrol ve araştırma enstitüsüne ulaştırmaya çalıştıklarını anlatan Eraslan, "Kuduz pozitif sonucuyla birlikte gerekli idari ve fenni tedbirler zaman kaybedilmeden alınmış,karantina bölgesi ilan edilen alanlardaki tüm kedi ve köpeklerin aşılanması için azami gayret gösterilmiştir. İl genelinde 18 bin kedi ve köpekte kuduz aşısı kullanılmıştır" dedi.

Eraslan, 2013 yılında 12 sığır ve 3 koyunun itlaf edildiğini, bunun karşılığında üreticilere toplam 36 bin 400 TL tazminat ödediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Hastalık çıkan köye komşu olan köylere, tüm ilçelerimize, komşu illere, İl Jandarma Komutanlığına, Veteriner Hekimler Odasına hastalığın çıktığı duyurusu yapıyoruz. Ayrıca Iğdır Sağlık Müdürlüğü'ne insan sağlığı açısından gerekli tedbirlerin alınması hususunda bilgi veriyoruz. Bu hastalığın ne kadar tehlilekeli olduğunu biliyoruz. Biz de müdürlük olarak her zaman gerekli tüm çalışmalarımızı titizlikle yapıyoruz. Kuduz vakası ihbarı aldığımız anda ekiplerimiz harekete geçip, gerekli tedbirleri alıyoruz." - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Iğdır'da 18 Bin Kedi ve Köpeğe Kuduz Aşısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement