İran füzeleri İsrail'in kanalizasyon sistemini çökertti - Son Dakika
Son Dakika Logo

İran füzeleri İsrail'in kanalizasyon sistemini çökertti

02.04.2026 22:39

İran’ın İsrail’in merkez bölgelerini hedef alan füze saldırıları, Tel Aviv yakınlarındaki Petah Tikva kentindeki kanalizasyon altyapısını çökertti. Bölgeye isabet eden füzelerin yeraltı şebekelerini parçalaması sonucu kanalizasyon hatları patladı; kenti ağır bir koku ve balçık tabakası kapladı.

İran’ın İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği yoğun füze saldırıları, Tel Aviv yakınlarındaki Petah Tikva kentinde büyük bir altyapı tahribatına neden oldu. Bölgeye isabet eden füzeler, kanalizasyon hatlarını patlatarak sokakları yürünemez hale getirdi.

KANALİZASYON ATIKLARI SOKAKLARA SAÇILDI 

İran’dan fırlatılan füzelerin hedeflerinden biri olan Petah Tikva, saldırı sonrası ağır hasar aldı. Görüntülerde, patlamaların ardından yeraltı su ve kanalizasyon şebekesinin ciddi darbe aldığı, yolların çamurlu su ve kanalizasyon atıklarıyla kaplandığı görülüyor.

ARAÇLAR BALÇIĞA SAPLANDI 

Saldırı anında sokakta bulunan araçlar, patlayan borulardan fışkıran suların ve sarsıntıyla oluşan çukurların ortasında kaldı. Kent sakinleri, gece karanlığında yükselen su seviyesi ve yolları kaplayan balçık nedeniyle zor anlar yaşadı. Görüntülere yansıyan panik anlarında, çevre sakinlerinin hasar gören araçlarının etrafında toplandığı ve durumun vehametini izlediği görüldü.

Öte yandan kanalizasyon atıklarının yaydığı koku da  çevreyi yaşanmaz hale getirdi. 

ŞEBEKEDE AĞIR HASAR VAR 

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, saldırının ardından bölgedeki elektrik ve su kesintilerine ek olarak, kanalizasyon sisteminin çökmesi halk sağlığı açısından da endişe yaratıyor. Belediye ekiplerinin, füzelerin oluşturduğu enkazı kaldırmak ve patlayan hatları onarmak için çalışma başlatması bekleniyor ancak saldırıların devam etme riski çalışmaları güçleştiriyor.

Son Dakika İsrail İran füzeleri İsrail'in kanalizasyon sistemini çökertti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Mustafa Kaya Mustafa Kaya:
    içyüzleri ayan beyan olmuş 120 1 Yanıtla
  • Apple User Apple User:
    layık olduklarını bulmuşlar. 66 1 Yanıtla
  • Neco3955 Neco3955:
    size yakışında o zaten 38 1 Yanıtla
  • Cemilrepost Demiroğlu Cemilrepost Demiroğlu:
    Ne güzel olmuş 28 0 Yanıtla
  • Zekeriya Nejat Zekeriya Nejat:
    gidin duvara ağlayın 27 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement